Warframe își face apariția pe telefoane. Jocul va fi crossplay

Warframe va fi crossplay și cross save, deși aceste caracteristici sunt încă în pregătire. Vom putea face tranziția de pe PC pe consolă și invers.

Acest lucru este foarte important pentru evoluția jocului. Faptul că nu mai ești blocat de o singură platformă îți oferă multă libertate. La TennoCON2021 s-a confirmat că vom avea și o versiune de mobil. În urmă cu câțiva ani, prin 2019, directorul Steve Sinclair a explicat că aceste funcții ar fi un risc mare pentru studioul Digital Extremes. În ziua de azi, caracteristica de cross-platform devine o funcție de bază pentru orice joc.

Odată cu implementarea acestor funcții, serverele de pe console se vor sincroniza cu celelalte de PC și Xbox. Jocul va ajunge la aceleași update-uri pe toate platformele. De exemplu, pe console, ultimul update este The New War. La momentul sincronizării serverelor, jocul va fi la aceeași versiune pentru toți. Vom avea matchmaking de pe toate platformele. Veți putea juca cu prieteni de pe PlayStation iar voi să fiți pe PC. Acest tip de update poate fi foarte important pentru creșterea popularității unui joc.

Riscuri și dificultăți

Aici este de remarcat ce a subliniat Sinclair – faptul că acest funcții vin și cu riscuri. El a lăsat de înțeles că este destul de dificil să le implementezi. Când un producător vrea ca jocul lor să aibă caracteristica de cross-platform, trebuie să negocieze cu fiecare în parte. Aceste negocieri pot fi dificile și costisitoare, de unde și acest risc pentru studioul Digital Extremes, un studio mic. Mai pot apărea și probleme de optimizare. Nu putem face altceva decât să așteptam și să vedem ce se va întâmplă.

Pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Lup
E chel de mic, prea mult stres la grădiniță.
Articles: 5