Un tânăr a fost condamnat pentru că nu și-a declarat veniturile din Metin2

Și când faci cel mai nevinovat lucru, precum a juca un joc pe calculator, se poate termina rău. Acest lucru l-a demonstrat un tânăr vasluian. Acesta a fost condamnat sub acuzația de evaziune fiscală în urma comercializării armelor și armurilor în Metin2 fără să declare veniturile rezultate.

Tânărul condamnat, pasionat de jocuri video, avea doar 17 ani la vremea când a devenit owner-ul unui server de Metin2. Principiul e simplu: pentru ca cineva să crească în nivel trebuie să facă rost de arme, armuri și accesorii din ce în ce mai bune pentru a face față provocărilor. Astfel, există două situații: îți procuri singur echipamentele sau plătești bani reali pentru a le cumpăra direct, fără prea multe bătăi de cap. Așadar, într-un interval de 5 ani, vasluianul a vândut iteme echivalente cu 1.830 lire sterline, 29.500 euro şi 649.000 lei.

Nedeclarând aceste sume, tânărul a adus statului un prejudiciu de aproape 140.000 de lei. Inițial, acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. După contestație, judecătorii ieșeni s-au hotărât să-l lase în libertate în urma achitării prejudiciului, scrie Ziarul de Iași.

Evident, corpul protector (skill-ul de pe warrior mental) nu l-a ferit de evaziune fiscală. Cu jocurile nu te joci.

Default image
Pavel
Geograful echipei. Ne tot zice că Pământul are 4 puncte cardinale.
Articles: 24