Jocuri cu care să îți potolești setea de RPG-uri

Fie că îți place sci-fi sau fantasy, fie că nu prea te omori cu acest gen de jocuri, trebuie să fi încercat măcar odată un RPG. Aceste jocuri care te țin captivat în lumile lor vaste pentru zeci de ore, poate sute. Așadar, pentru cei care doresc să se imerseze în acest gen pentru prima oară sau care nu mai știu ce să se joace, am făcut acest top. Acestea sunt doar 10 jocuri cu care îți poți potoli setea de RPG-uri.

Pentru alte topuri, review-uri și știri, rămâneți pe Games Row.


10. Monster Hunter: World

Credit: Capcom

Pe ultimul loc din acest top stă RPG-ul celor de la Capcom, Monster Hunter: World. Pentru cei nefamiliari cu jocul sau seria, așa cum specifică și titlul, ești încredințat cu vânarea monștrilor. Deși scopul este destul de rudimentar, cum vei vâna monștrii reprezintă partea distractivă a jocului.

Acesta oferă mecanici complexe, micro-management și oferă posibilitatea de experimentare cu zeci de arme diferite. Pentru cei care vor să vâneze cu prietenii, Monster Hunter: World are și un mod co-op. Expansiunea Iceborne a jocului a adăugat noi monștrii, arme și locații care fac din acest RPG unul extrem de distractiv, mai ales dacă nu vrei să joci zeci de ore singur.

9. Dragon Age: Inquisition

Credit: EA

Cel de-al treilea titlu din seria legendară a celor de la BioWare, Dragon Age: Inquisition este fix la ce te gândești când zici fantasy RPG. Dragoni, facțiuni, lupte tactice vaste, companioni pe care trebuie să îi ții în linie dacă nu vrei să se răzvrătească și multe altele. Deși nu se ridică la nivelul primului titlu, Origins, Inquisition este considerabil un joc mai complet.

Deși sistemul de combat și companioni poate fi considerat complex pentru cei nefamiliari cu seria, acesta poate fi învățat destul de repede. O poveste bună, plină de personaje și o lume vastă, Dragon Age: Inquisition trebuie încercat de amatorii de RPG-uri.

8. Assassin’s Creed Origins/Odyssey/Valhalla

Credit: Ubisoft

Ultimele trei titluri din seria Assassin’s Creed s-au îndepărtat major de formula clasică a jocurilor precedente. Însă, pentru cei care au început să se plictisească de repetitivitatea jocurilor (printre care mă număr și eu) se bucură de noua direcție a seriei.

În loc de a alege unul din cele trei, le vom include pe toate în acest top drept un pachet. Jocurile se aseamănă major din punct de vedere mecanic, fiecare titlu aducând ceva nou la masă, însă toate trei sunt jocuri demne de zeci de ore de joacă. Acum că Assassin’s Creed Infinity este la orizont, poate este timpul să le oferi o șansă, dacă nu ai făcut-o deja.

7. Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom

Credit: Bandai Namco

Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom este un joc splendid. Nu doar datorită graficii extraordinar de frumoase, dar și a lumii în care se desfășoară acțiunea. Enorm de multe quest-uri de făcut, activități, printre care se numără și construirea unui oraș de la zero (unde mi-am pierdut poate o treimea din timpul meu în joc) și un combat antrenant dar și destul de ușor de înțeles.

Poate părea un joc mai obscur pentru cei care nu sunt familiari cu seria, însă este un joc deosebit, care trebuie măcar încercat de cei care se numesc fani ai genului RPG.

6. Horizon Zero Dawn

Credit: Guerilla Games

Odată cu lansarea jocului și pe PC, mulți alți jucători au putut juca acest fenomenal titlu al celor de la Guerilla Games. Horizon este, discutabil, unul dintre cele mai inspirate și originale noi serii de jocuri. O lume open-world retrofuturistică te așteaptă în universul Horizon, dar și o protagonistă inteligentă și amuzantă, care a devenit instant o clasică PlayStation.

Pentru cei care sunt nerăbdători pentru Horizon Forbidden West, recomandăm încă un playthrough, iar pentru cei care nu l-au încercat până acuma: puneți mâna și vă jucați!

5. Mass Effect Legendary Edition

Credit: EA

O altă serie splendidă a celor de la BioWare, Mass Effect merită toate laudele primite de-a lungul anilor. Acum cu Legendary Edition, un remaster a trilogiei Mass Effect, toată lumea poate juca aceste jocuri sc-fi RPG care au revoluționat dialogurile din gen. Printre acestea, recomandăm cu căldură Mass Effect 2, care, pe lângă că este cel mai bun joc din trilogie, este și unul dintre cele mai bune RPG-uri ale tuturor timpurilor.

Această ediție adaugă și toate DLC-urile lansate pentru cele trei jocuri, oferind astfel o experiență completă. Așadar, pentru cei care nu au încercat seria până acum, Mass Effect Legendary Edition este pentru voi.

4. Divinity Original Sin 2

Credit: Bandai Namco

Poate „cel mai cel” RPG din această listă, Divinity Original Sin 2 este definiția unui RPG clasic. Mai mult old-school decât direcționat spre acțiune, ca jocurile din vremea noastră, Divinity face o treabă excelentă în a captiva jucătorul în lumea sa, oferind posibilități de role-play pe care nu multe jocuri le au.

Acesta poate fi însă extraordinar de greu de înțeles, având un sistem complex de combat și de mecanici RPG, astfel nu este poate cea mai bună recomandare pentru noi fani ai genului. Însă dacă vrei o experiență RPG clasică, „ca pe vremuri”, Divinity Original Sin 2 este pentru tine.

3. Red Dead Redemption 2

Credit: Rockstar Games

Poate nu primul joc care îți vine în cap atunci când te gândești la RPG-uri, dar unul care te va da pe spate. Red Dead Redemption 2 este poate unul dintre cele mai spectaculoase jocuri făcute vreodată. O lume vie, enormă, o poveste captivantă plină de personaje cu care poți empatiza și o sumedenie de side-quest-uri, acesta reprezintă un adevărat RPG.

Pentru fanii jocurilor GTA, dar și pentru cei care vor să se lase pierduți într-o lume extrem de bine construită, ultimul titlu al celor de la Rockstar Games este cel mai potrivit.

2. The Elder Scrolls V: Skyrim

Credit: Bethesda

Poate unul dintre cele mai populare RPG-uri ale deceniului trecut, dar și al tuturor timpurilor. Pentru vremea lansării sale, la finalul lui 2011, Skyrim a reușit să inoveze prin sistemul său complex de facțiuni și enormitatea de activități pe care le poți face în lumea jocului. Pe lângă o poveste bine scrisă, Skyrim lasă jucătorii să facă tot ceea ce doresc ei, având o libertate rar întâlnită în jocuri.

Deși a fost lansat pe aproape toate platformele imaginabile, este greu de crezut că unii fani ai genului nu au jucat acest joc până acum. Deși nu pot spune că am racolat la fel de multe ore pe Skyrim ca pe unele din titlurile din această listă, este cu siguranță un must try al jocurilor RPG.

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Credit: CD Projekt Red

Ce mai este de spus despre acest joc? The Witcher 3 rămâne până în ziua de azi unul dintre cele mai complete RPG-uri făcute vreodată. O lume imersivă, o poveste incredibilă și personaje credibile fac din acest joc o operă de artă. Sute de ore de joc te așteaptă în universul Witcher.

Acum că versiunea next-gen a jocului se apropie, cei care încă nu sunt familiari cu acest joc spectaculos sunt pe cale să aibă o surpriză deosebit de plăcută.


Sperăm că v-am trezit măcar puțin pofta de joacă cu acest top. Fie că le-ați jucat pe toate, fie că unul v-a stârnit interesul, vă mulțumim că ați ales să citiți top 10 jocuri cu care îți poți potoli setea de RPG-uri.

Pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107