Cele mai așteptate jocuri ale anului 2021

Prima jumătate a anului 2021 ne-a oferit o multitudine de jocuri, unele foarte bune, și unele mai puțin bune. Marcat de lansarea noilor console ale celor de la Sony și Microsoft din toamna anului trecut, industria de jocuri luncrează din greu pentru a produce adevărate experiențe next-gen anul acesta.

Deși suntem departe de a debloca toate capabilitățile noilor console și tehnologiile acestora, anul acesta se bucură și de niște lansări promițătoare. De la jocuri exclusive, până la sequel-uri așteptate de ani buni, acestea sunt cele mai anticipate jocuri ale anului 2021!


10. Deathloop

Credit: Bethesda

Deathloop a fost anunțat odată cu conferința de presă care a arătat lumii pentru prima oară design-ul consolei Playstation 5. De atunci, însă, multe mutări au fost făcute în lumea gaming-ului printre care poate cea mai importantă a anul trecut fiind achiziționarea celor de la Bethesda de către Microsoft.

Venit de la Arkane Studios creatorii seriei Dishonored, jocul promite același combat exuberant și art-style plăcut ca și predecesorii spirituali ai acestuia. Cu toate acestea, Deathloop va fi exclusiv Playstation 5 pentru o perioadă limitată de timp, neputând fi jucat pe o altă consolă. Însă, acesta poate fi pre-comandat și pe PC, aceasta fiind singura platformă care se va bucura de apariția jocului anul acesta, în afară de consola celor de la Sony.

Deathloop se va lansa la data de 14 septembrie 2021, pentru Playstation 5 și PC.

Ești curios să vezi viitoarele lansări de jocuri de anul acesta? Atunci, nu ezita să tragi cu ochiul la calendarul nostru cu toate lansările de jocuri ale anului!

9. Marvel’s Guardians of the Galaxy

Credit: Square Enix

După recepția mai puțin decât bună a lui Marvel’s Avengers, Square Enix încearcă să dea lovitura cu un nou joc care îi are în prim plan pe cei cinci gardieni ai galaxiei. Gameplay trailer-ul jocului lansat pe durata E3 arată un gameplay vioi, activ, ce se aseamnănă oarecum cu cel din ultimele titluri Final Fantasy.

Pe lângă gameplay-ul diferit la bază de predecesorul joc, Marvel’s Guardians of the Galaxy pare să fie și mai bine scris, interacțiunile dintre personaje fiind asemănătoare cu filmele de succes din Marvel Cinematic Universe. Grafica, în schimb, se asemănă foarte mult cu titlul precedent, fapt care poate lăsa un gust amar jucătorilor care doresc să îl cumpere la lansare, până la venirea review-urilor.

Marvel’s Guardians of the Galaxy se va lansa pe data de 26 octombrie 2021, pentru PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S și Nintendo Switch.

8. Back 4 Blood

Credit: Warner Bros.

Succesorul spiritual al series Left 4 Dead se anunță a fi o surpriză a anului acesta. Cunoscut pentru modul cooperativ deosebit de distractiv, Back 4 Blood va permite jucătorilor să joace o campanie nouă asemănătoare precedentelor jocuri în maxim patru jucători.

Ceea ce îl face special este fără doar și poate oportunitatea de rejucabilitate a jocului. Modul cooperativ din cele două jocuri Left 4 Dead putea fi rejucat constant și reprezenta „selling point-ul” francizei. Tot ce putem face e să sperăm că cei de Turtle Rock Studios vor reuși să păstreze atmosfera și sufletul francizei în noul joc de anul acesta, partea bună fiind că nu avem mult de așteptat.

Back 4 Blood se va lansa pe 5 august 2021, pentru PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One și Xbox Series X/S.

7. Hades

Credit: Supergiant Games

Practic nu o lansare nouă a acestui an, insă nu putem ignora faptul că portarea jocului celor de la Supergiant Games pe consolele Xbox și Playstation reprezintă un eveniment notabil al lui 2021.

Deținătorul a numeroase premiuri și un pretendent de seamă la jocul anului 2020, Hades este fără doar și poate exemplul viu al faptului că studiourile independente indie se pot lupta cot la cot cu mai marii industriei pentru a creea jocuri deosebite. Dacă nu ați auzit până acuma de acest joc sau nu sunteți siguri dacă îl veți adăuga la colecția dumneavoastră, citiți review-urile de pe Metacritic pentru Hades.

Hades se va lansa pe Playstation 4, Playstation 5, Xbox One și Xbox Series X/S pe data de 13 august 2021.

6. Forza Horizon 5

Credit: Microsoft

Seria Forza a reprezentat dintotdeauna o serie indrăgită a pasionaților de curse de mașini, dar și fanii celor de la Xbox. Noul joc din serie, Forza Horizon 5 promite să fie cel mai ambițios și mai de succes joc din serie, acesta având o recepție foarte bună la anunțarea sa de pe perioada E3.

Desfășurându-se într-un open world în Mexic, acesta sugerează o hartă diversă și enormă. Pe lângă acestea, grafica jocului se anunță a fi una dintre cele mai bune din acest an, însă seria Forza s-a lăudat mereu cu acest lucru, la fiecare lansare al unui joc din serie.

Forza Horizon 5 se va lansa în toamna acestui an, pe 9 noiembrie, pentru Xbox One, Xbox Series X/S și PC.

5. Age of Empires IV

Credit: Microsoft

După o așteptare de peste 15 ani, fanii legendarei serii de jocuri vor putea pune mâna pe cel de-al patrulea joc din seria Age of Empires. Anunțul făcut la E3 2021 de către cei de la Microsoft confirmând leak-urile numeroase care vehiculau online în ultimele luni.

La mai bine de 16 ani de la lansarea lui Age of Empires III, noul joc promite să păstreze rădăcinile RTS ale seriei, însă, în același timp, să facă tranziția la noua generație de tehnologie din acest deceniu. După lansarea precară a lui Age of Empires II: Definitive Edition din 2019, seria legendară are nevoie de un pas important în noua industrie a jocurilor pentru a nu rămâne doar ceva ”care a fost demult, ca niciodată.”

Age of Empires IV se va lansa în toamnă, pe 28 octombrie 2021, exclusiv pe PC ca parte a Xbox Game Pass.

4. Halo Infinite

Credit: 343 Industries

După promisiunea încălcată de cei de la 343 Industries cum că noul joc Halo se va lansa odată cu noua generație de console de la Xbox, aceștia anuță lansarea jocului în toamnaanului acesta.

Recepția fanilor la trailer-urile jocului care au fost lansate lunile acestea sunt majoritar pozitive, însă mulți dintre aceștia sunt sceptici la noua intrare din serie. Ultimele jocuri Halo nu au reușit să mulțumească fanii, însă Halo Infinite promite să livreze cea mai bună experiență Halo a tuturor timpurilor.

De asemenea, nici acest joc nu are o dată de lansare specifică, însă cel mai probabil acesta se va lansa în ultimele două luni ale anului pentru Xbox One, Xbox Series X/S și PC.

3. Battlefield 2042

Credit: Electronic Arts

Una dintre cele mai mari serii first-person shooter, Battlefield va primi noul titlu din serie anul acesta, intitulat Battlefield 2042. Trailer-urile jocului sunt foarte impresionante, iar fanii seriei shooter-ului vor fi fericiți să afle că structura clasică Battlefield va fi păstrată și în această intrare.

Luptele multiplayer enorme pe hărțile vaste ale jocului constituie cea mai definitivă caracteristică Battlefield, noul titlu promițând meciuri de până la 128 de jucători online.

Battlefield 2042 se va lansa pe data de 22 octombrie 2021, pentru PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One și Xbox Series X/S.

2. Far Cry 6

Credit: Ubisoft

Al șaselea joc principal din seria de jocuri a celor de la Ubisoft, Far Cry 6 promite un open-world vast definitor seriei, în care jucătorul va putea folosi o multitudine de vehicule și arme pentru a se lupta cu regimul dictatorial din țara în care se petrece jocul.

Condus de un dictator fascist jucat de Giancarlo Esposito, un cunoscut actor din seria Breaking Bad, antagonistul jocului promite să se ridice la standardele înalte ale predecesorilor săi din precedentele jocuri Far Cry.

Far Cry 6 se va lansa pe 7 octombrie 2021 pentru Playstation 4, Playstation5, Xbox One, Xbox Series X/S și PC.

1. Horizon Forbidden West

Credit: Guerrila Games

Fără nicio îndoială, sequel-ul fenomenalului joc al celor de la Guerrila GamesHorizon Forbidden West este cel mai anticipat joc al anului 2021. Continuând aventura lui Aloy, care a devenit instant un personaj clasic Playstation, cel de-al doilea joc din serie promite un open-world mai vast și mai majestic decât cel din primul joc.

Noi mistere, noi mașinării, și noi frontiere de depășit vor putea fi înfruntate de jucători în noul joc exclusiv Playstation al celor de la Guerrila Games. Dacă acesta va păstra cel puțin jumătate din farmecul și gameplay-ul extraordinar al lui Horizon Zero Dawn, cel de-al doilea joc din serie are toate șansele de a concura la titlul de cel mai bun joc al anului 2021.

Deși au vehiculat zvonuri cum că jocul va fi amânat până în 2022, niciun comentariu oficial nu a fost făcut. Astfel, deocamdată, Horizon Forbidden West se va lansa în 2021 pentru Playstation 4 și Playstation 5.


Astea sunt cele mai anticipate jocuri ale anului în viziunea noastră, cei de la Games Row. Dacă considerați că am omis vreun joc sau nu l-am situat pe locul potrivit, nu ezitați să ne spuneți asta în comentariile articolului. În rest, spor la joacă și rămâneți pe Games Row!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107