Sony pregătește un update la PlayStation 5

Nu aveți destul spațiu pe consolă? Sony nu vă lasă la greu… decât când vă doriți cu ardoare un PS5 și brusc rămân fără stock-uri.

Sony a publicat documentația actualizată care permite utilizatorilor beta să instaleze un SSD M.2 pe o consolă PlayStation 5. SSD-ul trebuie să respecte cerințele nu atât de stricte ale Sony. Actualizarea este disponibilă doar pentru utilizatorii beta pentru moment, dar în viitor Sony o va lansa pentru toți utilizatorii.

Actualizarea spațiului de stocare al consolei a fost întotdeauna destul de costisitoare. Una peste alta, este un alt mijloc de a câștiga bani suplimentari. Cu PlayStation 5, Sony schimbă oarecum acest lucru prin dotarea consolei cu un slot M.2 ușor accesibil (situat în partea din spate a consolei) care poate găzdui o unitate cu o interfață PCIe 4.0 x4 într-un M.2 tip 2230, 2242, 2260, 2280 și 22110 factor de formă.

Slotul M.2 al PlayStation 5 acceptă practic toate unitățile NVMe cu capacități de la 250 GB până la 4 TB. Sony recomandă utilizarea SSD-urilor cu viteze de citire secvențiale de 5.500 MB/s sau mai mari, precum și a unităților cu un distribuitor de căldură pentru a asigura performanțe constante la sarcini mari. Între timp, SSD-urile nu trebuie să fie mai groase de 11,25 mm (există o pagină specială care ajută utilizatorii să asigure compatibilitatea unităților M.2 cu PS5) din cauza constrângerilor de spațiu.

PlayStation 5: mai mult spațiu pentru jocuri

Prin activarea unor upgrade-uri SSD pe PS5, este probabil ca utilizatorii să cumpere mai multe jocuri digitale de pe PlayStation Store. Sony câștigă bani cu fiecare titlu cumpărat din magazin. Astfel, este interesat să vândă cât mai multe jocuri posibil. Un proprietar al unei unități de 4 TB poate stoca o mulțime de jocuri, astfel încât Sony va câștiga bani buni chiar și fără a vinde un SSD.

Default image
Pavel
Geograful echipei. Ne tot zice că Pământul are 4 puncte cardinale.
Articles: 24