Sony a cumpărat cel mai mare site de streaming de anime-uri

Tranzacția anunțată în decembrie 2020, va oferi Crunchyroll și Funimation, două rețele bazate pe universul anime, mai multe resurse pentru a-și distribui ofertele de conținut sub conducerea Sony. Achiziția s-a finalizat la prețul de 1,175 miliarde dolari.

Sony a anunțat că, după luni de negocieri, achiziția serviciului de streaming de anime Crunchyroll este finalizată. Serviciul se alătură companiei de divertisment Funimation ca filială oficială a Sony. Astfel, având la dispoziție resursele vaste ale Sony, site-ul își poate lărgi acoperirea prin distribuirea conținutului pe diferite canale Sony. Un exemplu de canal poate fi PlayStation.

Președintele Sony Group Corporation, Kenichiro Yoshida, a declarat că întreprinderea este încântată să-i întâmpine la Sony.

„Anime-ul este un mediu în creștere rapidă, care captivează și inspiră emoții în rândul publicului din întreaga lume. Alinierea Crunchyroll și Funimation ne va permite să ne apropiem și mai mult de creatorii și fanii care sunt inima comunității anime. Așteptăm cu nerăbdare să oferim divertisment și mai remarcabil, care umple lumea de emoție prin anime.”

Kenichiro Yoshida

Deși obiectivul pentru Sony pare să fie crearea unei experiențe de abonament unificate, rămâne de văzut impactul achiziției Crunchyroll pe Funimation. Cu Sony deținând acum cele două rețele, totuși, concurența dintre serviciile de streaming a anime-urilor scade încet.

Default image
Pavel
Geograful echipei. Ne tot zice că Pământul are 4 puncte cardinale.
Articles: 24