Seria FIFA ar putea deveni free-to-play și cross-platform

Seria FIFA a celor de la EA Sports ar putea deveni free-to-play și cross-platform. Anunțul oficial nu a fost încă făcut, dar este așteptat în următorul an.

Principala cauză este, bineînțeles, faptul că noul joc al celor de la Konami va fi și el free-to-play și cross-platform. eFootball (adică PES-ul rebranduit) va fi gratuit începând cu acest an, au anunțat cei de la Konami. Se pare că această competiție a adus într-un final un lucru foarte bun pentru jucătorii de pretutindeni. EA Sports au anunțat deja prețurile pentru FIFA-ul din acest an, FIFA 22, iar mulți utilizatori au dat deja precomandă. Astfel, este aproape imposibil ca trecerea la free-to-play să fie din acest an.

Totuși, un om din interior de la EA Sports confirmă faptul că începând cu FIFA 23, jocul va deveni free-to-play și cross-platform, informează ComicBook. Mulți s-au întrebat când (sau dacă) EA Sports va face acest pas. Sigur, sunt niște bani pe care îi pierd, dar oricum majoritatea profitului este obținut din microtranzacții.

Anunțul oficial ar putea veni vara viitoare

Cum am menționat anterior, acest lucru nu este confirmat oficial de către EA Sports. În același timp, utilizatorul în cauză a făcut mai multe dezvăluiri interesante înainte de termenul lor. Printre acestea se numără faptul că îți vei putea crea propriul club în modul carieră și mai mulți jucători FUT Heroes decât a dezvăluit EA Sports inițial.

Acestea fiind spuse, având în vedere decizia competiție și amploarea pe care FIFA-ul îl ia ca esports, sunt toate șansele ca informația să fie adevărată. Vedem deja cum cele mai mari jocuri din acest domeniu – LoL, Dota și CS:GO – au mers pe aceeași abordare.

FIFA 22 va fi lansat pe 1 octombrie pe toate platformele. Doar PS5 și Xbox Series X/S vor fi next-gen. Anunțul oficial din acest articol, acela că FIFA va deveni free-to-play și cross-platform ar putea fi făcut oficial abia în vara viitoare, când EA Sports anunță următorul joc din serie.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78