Scandalul momentului: zombii rasiști în noul joc Back 4 Blood

Ciudat, dar da. Zombii pot fi rasiști. Cel puțin în noul joc Back 4 Blood al celor de la WB Games.

Cum pot fi niște personaje care, de obicei, scot doar interjecții, rasiști? Păi stai așa, că nu-i așa. Nimic nu este simplu în era corectitudinii politice.

Back 4 Blood este un nou shooter care a încheiat perioada open beta de testare ieri. Problema nu este neapărat nouă. Mai mulți utilizatori s-au plâns de acest lucru încă din perioada closed beta-ului. Supărarea lor s-a intensificat când au văzut că dezvoltatorii nu au rezolvat problema până să dea drumul la open beta. Totuși, cei de la WB Games spun că vor rezolva problema până la lansarea oficială a jocului.

Cum adică „zombii rasiști”?

Totul a început când un membru al echipei Kotaku se juca Back 4 Blood în perioada de closed beta. Acesta susține că ar fi auzit ceva dubios de la unul dintre zombii – mai precis, „n*gga”. Problema este că au mai auzit și alți jucători, inclusiv mai mulți streameri. Unul dintre ei a înregistrat și a postat pe Twitter momentul.

Pentru această problemă, dezvoltatorii jocului se scuză și spun că o vor remedia până la data lansării oficiale. Conform spuselor celor de la WB Games, există o eroare care face ca mai multe efecte sonore (sau „mârâituri” de zombi) să se suprapună și să creeze rezultatul final.

„Echipa noastră a luat la cunoștință un limbaj ofensator care poate fi auzit în timpul jocului. Acest lucru nu a fost înregistrat și nici nu a fost destinat să facă parte din jocul nostru. Sunetul este rezultatul a două mârâituri diferite care se suprapun, iar când sunt auzite împreună sună ca acel cuvânt. Deși neintenționat, luăm acest lucru foarte în serios și ne pare rău. Această problemă va fi remediată înainte de lansare”, a fost declarația oficială a celor de la WB Games.

Morala poveștii e că nu e „cool” să fii rasist, nici măcar dacă ești zombi. Mai bine, hai să ne jucăm împreună. Pentru cele mai importante știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78