Riot Games depășește venituri de 100 de milioane de dolari pe mobil

Compania Riot Games a reușit să depășească venituri totale de 100 milioane de dolari în urma jocurilor pe mobil. Dintre acestea League of Legends Wild Rift este cel mai profitabil joc al companiei.


Având în vedere faptul că până în 2020 Riot Games nu lansase niciun joc pentru mobil, această realizare este admirabilă. Odată cu lansarea jocului auto-chess Teamfight Tactics, card game-ului Legends of Runeterra și moba-ului LoL Wild Rift, compania s-a stabilit impunător și pe piața de jocuri pe mobil. În urma unui raport întocmit de Sensor Tower, cele trei titluri au depășit 100 de milioane de dolari din venituri produse de jucători.

Credit: Sensor Tower

În același raport se menționează și faptul că Statele Unite ale Americii este țara care le-a adus cele mai multe venituri. De asemenea, Google Play este majoritar cu 59.4 și App Store minoritar, cu 40.6. Având în vedere faptul că Riot Games dorește să își diversifice portofoliul de jocuri, aceste cifre le sunt foarte favorabile.

Ce urmează pentru Riot Games?

În ultimele 16 luni, compania a lansat patru noi jocuri, printre care se numără și titlul shooter Valorant. Însă, cu toate acestea, Riot Games nu dă semne de parcă ar vrea să se oprească. Printre titlurile în dezvoltare de către companie se numără și un joc MMORPG, un joc fighting și un action RPG. Unul dintre aceste proiecte a fost anunțat deja, fiind intitulat Ruined King: A League of Legends Story. Acesta va fi un tactical RPG care se va lansa pe Nintendo Switch, PS4, Xbox One și PC pe decursul acestui an.

Rămâne de văzut ce planuri pentru viitor are Riot Games pe piața de mobile. O portare a jocului Valorant este inevitabilă, iar Wild Rift rămâne unul dintre cele mai jucate moba-uri de pe telefoane.


Pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107