Record| Cel mai scump joc din lume a fost vândut pentru 2.000.000 $

Cel mai scump joc din lume a fost vândut la licitație pentru suma impresionantă de 2.000.000 de dolari. Este vorba despre un joc Super Mario Bros, informează New York Times.

O ediție clasică a jocului Super Mario Bros., făcut pentru prima consolă a celor de la Nintendo, a devenit cel mai scump joc din lume. Cumpărătorul a preferat să rămână anonim, iar tranzacția a fost făcută prin intermediul unui site specializat în articole de colecție, Rally.

Jocul nu a fost deschis niciodată, deși este din anul 1985, a spus Rob Petrozzo, unul dintre fondatorii Rally. Site-ul organizează licitații într-un mod diferit. Se aseamănă mai mult cu sistemul de acțiuni într-o companie, în care utilizatorii își pot vinde partea sau pot refuza. Este necesar să deții cel puțin 75% din totalul acțiunilor unui obiect pentru a intra în posesia lui.

Credit: Rally

În pandemie, industria articolelor de colecție a luat amploare. În special cele de tipul NFT (non-fungible token), care s-au bucurat de susținere din partea mai multor personalități, precum Elon Musk. Anterior, recordul pentru cel mai scump joc video vândut vreodată revenea unei ediții Super Mario 64 din 1996. Acesta fusese vândut pentru 1.56 milioane de dolari la mijlocul lunii iulie. Înainte de el, recordul aparținea unui joc Legend of Zelda din 1987, care a fost vândut pentru 870.000 de dolari la începutul lunii iulie.

Pentru Rally, jocul Super Mario Bros. este probabil cea mai bună investiție făcută vreodată. Compania a cumpărat jocul în luna aprilie pentru doar 140.000 de dolari.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78