Sute de jucători au protestat pe World of Warcraft

Sute de jucători au protestat pe World of Warcraft față de Blizzard în urma unui număr tot mai mare de acuzații de hărțuire sexuală.

Această acțiune vine după ce statul american California a deschis un proces pe numele companiei. Autoritățile au invocat „operarea unui spațiu de muncă bogat în hărțuire sexuală, discriminare pe bază de gen și cultură masculină universitară”, informează PC Gamer.

Astfel, sute de jucători, atât din Alianță, cât și din Hoardă, s-au adunat în orașul Oribos și au discutat despre cele întâmplate.

Protestul a fost organizat de către o ghildă de roleplay. Aceeași ghildă care strânge bani pentru Black Girls Code – un ONG care vrea să ofere educație tehnologică femeilor de culoare. Până acum, au adunat 3.500 de dolari pentru această cauză.

„Ei au nevoie de noi”

„Comunitatea ne susține. Ne-am depășit cu mult obiectivul caritabil și intenționăm să continuăm atât timp cât există oameni aici. Sentimentul copleșitor este unul de solidaritate și grijă pentru victimele și supraviețuitorii abuzului Activision Blizzard”, a spus o jucătoare implicată activ în protest.

Au mai fost acuzații de hărțuire sexuală în care a fost implicată compania, dar acesta este primul proces de acest gen. Utilizatorii au dat năvală și pe subredditul World of Warcraft. Acolo, mii de jucători și-au expus furia față de companie și s-au îndoit de viitorul acesteia.

„Este compania lor, dar comunitatea a făcut-o ceea ce este. Ei au nevoie de noi mai mult decât avem noi nevoie de ei,” a completat aceeași jucătoare.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78