PlayStation achiziționează un nou studio

Cei de la PlayStation Studios o iau pe urmele celor de la Xbox și achiziționează primul studio de jocuri care li se alătură noului lor proiect – Housemarque.


Finlandezii de la Housemarque s-au bucurat de faimă anul acesta după lansarea excelentului joc exclusiv pentru PS5, Returnal. Însă, aceștia au avut o strânsă legătură cu Sony și PlayStation încă de pe vremea lui Super Stardust HD care s-a lansat exclusiv pe PS3 în 2007.

De atunci, jocurile lansate de studioul finlandez au fost exclusive PlayStation, aceștia folosindu-se de resursele acestora pentru a creea jocuri bine primite de comunitatea de gaming al colosului japonez. Printre jocurile de succes ale studioului se numără și Resogun, un side-scrolling shooter care s-a lansat odată cu consola PlayStation 4 și care a avut o recepție mai mult decât pozitivă.

Credit: Housemarque

Fără dar și poate, noul joc exclusiv livrat de cei de la Housemarque, Returnal, este cel mai bun joc al acestora de până acum, iar după ce Sony a văzut popularitatea acestui proiect, era inevitabil ca aceștia să ducă parteneriatul cu studioul finlandez la un alt nivel.

Să fie asta noua strategie a lui Sony în lupta cu Microsoft?

Achiziționarea lui Housemarque poate însemna un nou pas în campania de extindere PlayStation, care a început cu achiziționarea celor de la Insomniac Games și cu crearea PlayStation Studios. Având în vedere strategia agresivă pe care a folosit-o Microsoft atunci când a achiziționat Bethesda, un gigant al industriei de gaming, nu este de mirare că Sony încearcă același lucru.

Însă, față de cei de la Xbox, PlayStation pune accent pe relațiile cu studiouri care se întind pe zeci de ani, achiziționarea acestora nefiind o surpriză pentru cei care cunosc relația japonezilor cu aceste studiouri second-party. Timpul ne va spune ce va aduce această mișcare a lui Sony, însă noi cei de la Games Row așteptăm cu nerăbdare noul proiect al celor de la Housemarque.

Credit: Sony
Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107