Personajele noastre preferate din gaming

Rareori ne jucăm fără a băga în seamă personajele pe care le controlăm. Însă când vine vorba de jocuri cu o poveste incredibilă sau mai ales jocuri cu care am crescut, protagoniștii acestor povești ne rămân pentru totdeauna în mintea și inimile noastre.

Astfel, ne-am gândit ca pentru primul Cotidian de Gaming pe care îl scriem, să discutăm despre o parte teribil de importantă din gaming – personajele. De la protagoniști, până la caractere cu care am jucat zeci de ore, acestea sunt personajele noastre preferate din gaming.

Dacă doriți să vedeți și top-ul nostru despre cele mai anticipate jocuri ale lui 2021, nu ezitați să dați click pe link!


Răzvan: Prințul – Seria Prince of Persia

Credit: Ubisoft

Jocul copilariei mele este, fără doar și poate, Prince of Persia, iar personajul meu preferat fiind chiar protagonistul, personajul principal al cărui nume nu l-am aflat nici până in ziua de astăzi. Ce îl claseaza în vârful top-ului personajelor mele preferate este mai mult nota emoțională pe care o are seria de jocuri în sine pentru mine.

Fiind unul dintre primele jocuri pe care le-am văzut la vecinii mei mai mari ca mine de vârstă la care mergeam să mă uit cum se joacă, și curiozitatea pe care o aveam față de poveștile fiecărui joc în parte. Pentru anii 2005-2007, nu mai știu cu exactitate, eu fiind în primii ani de scoala, percepeam jocul și personajul destul de complex și de bine construit din punct de vedere al direcției artistice și al firului narativ, personajul fiind foarte atletic și curajos în execuțiile lui acrobatice de mers pe ziduri și sărit peste văi si prăpastii de nu le vedeai capătul.

Ani mai tarziu aceleași aptitudini motrice le am regăsit și în seria de jocuri Assassin’s Creed, dar tot Prințul Persiei a rămas în fruntea clasamentului. încă țin minte cum mă certam cu mama findcă voiam sa îmi las părul ca el și ea nu era de acord cu părul lung… Nici acum nu este dar stă linistită că știe că acum nu mai vreau nici eu plete ca ale lui.

Iustin: Goro Majima – Seria Yakuza

Credit: SEGA

Dacă îl pot descrie într-un cuvânt pe Goro Majima ar fi “uman”. De la peticul de pe ochiul stâng, la ținută impecabila și emanarea unei aure profesionale, calme și înțelegătoare în prezentarea sa din prequel-ul Yakuza 0. Pe parcurs se observă cum se transformă într-o persoană distrusă psihologic, care instalează teroare, violență și nepăsare prin modul în care se îmbracă sălbatic și cum se comportă.

Pot spune că este personajul meu preferat din orice joc pe care l-am jucat deoarece își dă voie să fie cu adevărat “el” fiind sincer cu el și cu alții, având defecte vizibile de care își dă seama și le accepta, încearcand să își arate iubirea față de alte persoane într-un mod ciudat dar asumat iar în prezent se pune pe el pe primul loc, chiar dacă inițial în trecutul său punea pe primul loc alte persoane.

Iar într-o încheiere scurtă, Goro Majima prezintă natura umană la un nivel cât se poate de real, arătând că în viață, chiar dacă unele momente nu ies cum iți dorești, tot ce poți să faci este să le accepți, să înveți din ele și să mergi mai departe.

Oh, și încă un lucru pe care îl accentuează Goro Majima. Citez: “THE CUSTOMER IS KING”.  

Lup: Jin Sakai – Ghost of Tsushima

Credit: Sucker Punch

Pentru mine un caracter foarte interesant este Jin Sakai din Ghost of Tsushima. Un caracter care a trecut prin transformări puternice. Conceptul de onoare al samurailor și faptul că a trebuit sa renunțe la propria credință in Codul Bushido îl face un caracter deosebit de complex.

Un caracter umanizat de dorințele pe care le are și sacrificiile pe care trebuie să le facă. Mereu mi-au placut caracterele cu care pot empatiza ușor, iar Jin Sakai este unul dintre aceste personaje.

Radu: Kratos – Seria God of War

Credit: Sony Interactive Entertainment

Când am stat să mă gândesc la personaje legendare din gaming care coincid cu jocurile mele preferate, decizia de a-l alege pe Kratos a fost una ușoară. Discutabil, cel mai emblematic personaj playstation, Kratos și seria God of War au lăsat o amprentă mare în experiența mea în materie de jocuri.

Îmi aduc aminte, undeva prin anul 2008, cum mă jucam neînduplecat pe PS2-ul pe care îl aveam în sufragerie. Jocurile fiind relativ scumpe la vremea aceea și neavând cea mai fericită situație monetară, mă rezumam la 2-3 jocuri pe an. Cum le alegeam însă? Pe vremea aceea telefoanele și internetul nu erau ce sunt acuma și nu puteai să intrii pe YouTube să cauți un review la un joc ca să știi dacă merită cumpărat. Revistele de gaming erau puține și rare, în special cele în engleză, din străinătate.

Deci, cum alegeam jocurile sfinte pe care mi le cumpărau ai mei cu ocazii speciale? Uitându-mă pe copertă, desigur! Și îmi aduc aminte cu mare bucurie când am dat peste God of War 2 pe taraba unui vânzător în târg. Ajuns acasă cu noul joc, am descoperit o serie de jocuri care mi-a rămas adânc întipărită în suflet și în care am petrecut sute de ore.

Protagonistul acestei serii, Kratos este un personaj cu o dezvoltare de caracter rar întânită în gaming. De la general spartan ambițios, la zeu al războiului măcinat de ură și dorința de răzbunare, până la un personaj bătrân, înțelept, care își acceptă greșelile. Kratos este un etalon al dezvoltării unui personaj. Deși la începuturile sale, acesta nu putea fi numit cel mai complex, acuma privind retrospectiv la parcursul său în istoria gaming-ului, acesta este fără doar și poate, personajul meu preferat din toate timpurile.

Pavel: Odin – Smite

Credit: Hi-Rez Studios

Eu, tipul cu punctele cardinale, mă joc orice, în general, dar când vine vorba despre un superlativ, ador zeii. Am rupt Smite-ul în două pe consolă cu scopul final de a lua platina, dar n-a fost să fie. Sincer, doar câteva trofee încercasem intenționat să le fac, restul au venit ca repercusiune a plăcerii de a juca.

Nu m-am înțeles bine cu toti zeii, dar pot să spun că Odin a fost pentru mine cum e ambreiajul pentru mașinile manuale. Clasa de warrior și slăbiciunea mea pentru mitologia nordică m-au făcut să spamez auto-lock-ul în pre-game. Secretul său era abilitatea ce-i oferea un scut prezentând o oarecare dualitate: scutul propriu-zis conferea rezistență făcându-l o anvangardă perfectă, dar în combinație cu o altă abilitate cu o mobilitate mare (un salt) transmitea punctele de HP din scut ca damage către adversar.

De asemenea, acest mic combo putea lua prin surprindere și cei mai ai dracu` playeri prin rapiditatea și mobilitatea rezultate. Astfel, Odin vă spune să fiți cuminți și să aveți grijă de corbii voștri fiindcă Valhalla ne cheamă.

Mihai: Geralt of Rivia – Seria Witcher

Credit: CD Projekt Red

Se spune că oricine devine witcher își pierde abilitatea de a mai simții emoții din cauza mutațiilor la care a fost supus. Dacă mă întrebați pe mine este logic, nu poți vâna monștri precum vampiri, vârcolaci sau golemi dacă frica și spaima te cuprind. De aceea witcherii sunt numiți mutanți fară emoții de către oamenii pe care îi protejează.

Geralt of Rivia este personajul meu preferat din toate jocurile pe care le-am jucat pentru că mă regăsesc cel mai mult în el. Chiar dacă se spune că el nu simte nimic eu consider că înțelege mai bine sensul vieții decât restul oamenilor din jurul lui. Faptul că emoțiile îi sunt neutralizate de mutații îi permite să privescă lucrurile obiectiv. Este calm, calculat, citește foarte bine oamenii și nu vrea să se implice deloc în coflictele politice dar destinul său are alte planuri pentru el.

Lupul Alb este un personaj care „tace și face” așa cum spunem noi românii. Este un personaj care transmite încredere și pentru cineva care nu ar trebui să simtă nimic consider că empatizează cu multe persoane pe care le întâlnește, deși fără baladele lui Dandelion nu ar fi fost așa popular.

TOSS A COIN TO YOUR WITCHER!

P.: Ezio Auditore da Firenze – Seria Assassin’s Creed

Credit: Ubisoft

Mie îmi place mult de Ezio Auditore, asta pentru că sunt și fan Assassin’s Creed, iar dintre toți asasinii, el a primit cel mai mult screen time. Acesta apare în trei jocuri din perioade diferite din viața acestuia. Din trilogia lui Ezio, Revelations mi s-a părut diferit, într-un sens bun – să îl văd cum gâfâie și nu mai poate să alerge la bătrânețe mi s-a părut o chestie fantastică, plus toate puzzle-urile de prin catacombe.

Apoi ar veni Brotherhood, în mare parte pentru asediile de la începutul jocului. Știu că trebuia să plec în Italia și am învățat un poco de italiană din jocurile acestea. La ce îți trebuie Google Translate și Duolingo când îl ai pe Ezio. Nici nu mă mai bate bufnița aia la cap că am uitat să intru.

N-am fost mare fan când structura jocului s-a schimbat în Origins, deși mi-au plăcut toate cele trei jocuri din ultima trilogie a celor de la Ubisoft – le văd mai degrabă ca pe niște fillere în story, dar gameplay-ul e senzațional. Concluzionând, aceasta este una dintre seriile mele preferate de jocuri și unul dintre cei mai interesanți asasini și personaje din istoria gaming-ului – Ezio Auditore da Firenze.


Astfel, am vorbit despre personajele noastre preferate. În fiecare săptămână, noi, cei de la Games Row, vom vorbi despre un aspect al jocurilor care merită discutat. Așadar, rămâneți aproape și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107