Părinții unor hackeri minori au fost dați în judecată

Părinții unor hackeri care ar fi furat 16,4 Bitcoin în 2018, când erau minori, au fost dați în judecată. Păgubitul cere daune în valoare de 780.000 de dolari, cât ar valora astăzi aceste monede, notează PC Gamer.

Lui Andrew Schober, un american din statul Colorado, i-ar fi fost furați în luna ianuarie 2018 aproximativ 16,4 Bitcoin. În valoarea actuală, asta ar însemna undeva la 780.000 de dolari. După ce a cheltuit mai bine de 10.000 de dolari pe investigații private, acesta a găsit făptașii – doi studenți la informatică care, la vremea respectivă, nici măcar nu împliniseră 18 ani.

Andrew Schober ar fi găsit pe Reddit o aplicație care se prezenta drept un portofel digital. Totuși, aplicația nu făcea decât să îi fure datele și criptomonedele pe care el încerca să le țină în siguranță. Conform legii, părinții sunt responsabili de copiilor lor cât timp aceștia sunt minori. Într-un mesaj trimis părinților unuia dintre cei doi hackeri minori, Schober susține că ar renunța la acuzații dacă monedele i s-ar înapoia.

Tinerii ar putea scăpa nepedepsiți

„Se pare că fiul tău a folosit malware pentru a fura bani de la oameni online. Pierderea acelor bani a fost devastatoare din punct de vedere financiar și emoțional. Poate a crezut că e o glumă inofensivă, dar a avut consecințe grave pentru viața mea. Fiul tău este evident un tânăr foarte inteligent. Nu vreau să-i fur viitorul, totuși nu ar fi corect să-l las să dea o lovitură atât de dăunătoare viitorului meu„, se arată în mesajul trimis părinților, referindu-se la acțiunile copilului lor.

El a mai notat faptul că tinerii ar putea fi acuzați de furt de categoria 1. Mesajul lui nu a primit un răspuns, iar acesta a decis să intenteze un proces.

Totuși, dat fiind faptul că a trecut atât timp de la furt, tinerii ar putea scăpa nepedepsiți. Aceștia invocă două clauze din common law-ul britanic care ar limita cererile lui Andrew Schober. Conform acestora, un furt trebuie raportat la cel mult 3 ani și 5 luni după ce s-a produs. Astfel, termenul limită ar fi fost 31 mai 2021. Rămâne de văzut care va fi rezultatul final al procesului.

Așadar, verificați de cel puțin 2 ori înainte să descărcați un fișier, indiferent de natura lui.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78