O „mină de criptomonede” farma FIFA Coins cu aproape 4.000 de PS4

Într-un depozit din Ucraina, considerat că era folosit pentru minarea de criptomonede, au fost găsite peste 3.800 de console PlayStation 4, folosite pentru a farma FIFA Coins, informează NME.

Un document postat pe site-ul Serviciilor de Securitate din Ucraina (SBU) relatează că cea mai mare mină cripto din Ucraina a fost închisă. Cu toate acestea, cea mai mare parte a hardware-ului utilizat era alcătuit din console PlayStation 4, care nu sunt suficient de puternice pentru minarea criptomonedelor.

În schimb, se crede că spațiul a fost folosit pentru a farma FIFA Coins. Documentul SBU precizează că au fost confiscate peste 3.800 de console, precum și 500 de plăci video și 50 de procesoare. Depozitul în cauză a fost vizat din cauza utilizării ilegale a energiei electrice. SBU estimează că s-a creat astfel un prejudiciu între 150.000 și 210.000 de euro (valoare doar pentru energia electrică folosită).

Autoritățile nu au estimat încă profitul obținut de pe urma acestei „ferme” de FIFA Coins. Totuși, având în vedere prețurile de pe site-urile terțe a acestor monede virtuale, suma poate ajunge chiar și la 5 cifre.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78