League of Legends: Wild Rift – avantaje și dezavantaje

Cu toții am auzit de League of Legends sau, prescurtat, LoL. O mare parte din populație a jucat sau încă îl joacă, iar restul de 1% încă au o viață frumoasă și un psihic sănătos.

Riot reușește să țină în picioare acest mastodont prin update-uri și evenimente regulate ce încurajează un player să joace constant.
Mai nou, Riot a reușit să țintească și o altă grupă de jucători decât cea de pe calculator, implementânt aplicația „League of Legends: Wild Rift” pentru telefon. De asemenea, va apărea și versiunea pentru consolă, o dată precisă fiind încă inexistentă. Astfel, „League of Legends: Wild Rift” a fost lansat în România pe data de 9 decembrie 2020 și posedă anumite avantaje și dezavantaje:

Avantaje

 1. Accesibilitatea
  Dacă pentru versiunea de PC ai nevoie de cel puțin un laptop, Wild Rift vine cu un mare plus în ceea ce privește accesibilitatea, fiind posibil de jucat pe un smartphone care încape în buzunar. De asemenea, telefonul necesită un interval scurt de timp pentru a intra pe aplicație, în timp ce pe un PC există mai mulți timpi de așteptare, un exemplu fiind cel din cadrul deschiderii computerului propriu-zis. Astfel, când ajungi prea devreme într-un loc sau îți este prea lene să deschizi un PC, Wild Rift-ul este variantă optimă de a fenta timpii morți.
 2. Rapiditatea
  Dacă cel mai lung meci oficial pe versiunea de PC a durat 1 oră și 34 de minute, un meci de Wild Rift ar trebui să se termine în 15-20 de minute. Faptul că un meci durează aproape de 2 ori mai puțin conferă versiunii de telefon o mai mare atractivitate în rândul celor ce au puțin timp pentru o pauză.
 3. Diversitatea modurilor
  Pentru o versiune la început, Wild Rift posedă o gamă destul de largă de moduri ce se împart în moduri competitive și casual precum „rank”-ul și „ARAM”-ul. Astfel, jocul poate îngloba playeri dornici doar de un joc scurt în care să se destindă, cât și playeri mai profesioniști sau „transpirați”, cum sunt numiți de comunitatea LOL, cu dorința de a ajunge cei mai buni.
Credit: Riot Games

Dezavantaje

 1. Număr limitat de campioni
  Cu un număr de 40 de campioni la lansare (exact ca versiunea pe PC), în prezent încă numără cu mult mai puțini campioni decât pe versiunea de computer. Pentru o viziune de ansamblu, pe versiunea de PC se regăsesc 156 de campioni dacă este pus la socoteală și Ashkan, următorul campion ce va urma să fie implementat, în timp ce pe Wild Rift se regăsesc doar 70 de caractere jucabile. Pare o problemă importantă, având în vedere diferența destul de mare, dar campionii neimplementați încă pe Wild Rift există și pot fi lansați relativ rapid, micșorându-se acest decalaj într-un timp scurt.
 2. Grafică scăzută
  Fiind un joc pe telefon, posedă limitări mari din punct de vedere al graficii. Majoritatea elementelor ce sunt ecranizate pe display-ul telefonului sunt variante mai simplificate ale celor de pe PC, oferind o grafică ceva mai scăzută.
 3. Comunitatea nu foarte educată în ceea ce privește cultura jocului
  Înglobând o mai mare parte a populație (chiar și cea care nu a jucat niciodată versiunea de PC) poate atrage mai mulți jucători neexperimentați sau „noobi”. Aceștia, neavând cunoștințe despre lane-uri și campioni, pot genera ceva probleme în cadrul unui gameplay, apărând nervi și dorința de a șterge jocul (vorbesc din propria experiență). Totuși, numărul acestor jucători se reduce drastic odată cu avansarea în ligile superioare.

Acestea fiind spuse, „League of Legends: Wild Rift” reprezintă, în principiu, o versiune a jucătorilor de weekend, mai puțin profesioniști ce vor să se relaxeze de la o jumătate de oră până la o oră după o zi de școală sau la serviciu. Pot exista și excepții, desigur, având în vedere existența modului „rank”.

Default image
Pavel
Geograful echipei. Ne tot zice că Pământul are 4 puncte cardinale.
Articles: 24