Jocurile care ne-au mâncat cea mai mare parte a vieții

Motivele pentru care te joci pot fi multe. Câteodată vrei să scapi de realitate, alteori doar îți place protagonistul sau povestea.

Este recomandat să nu exagerăm cu ele. Totuși, să fim serioși, cu toții am avut seri în care am băgat maraton de gaming sau perioade în care trăiam după deviza „eat-sleep-play”.

În această săptămână vă prezentăm jocurile în care am pierdut cele mai multe ore.


Iustin: Ratchet & Clank 2

Credit: Insomniac Games

Dacă aș avea zece dolari pentru fiecare campanie terminată, cu toate misiunile opționale și orice lucru minuscul de colectat: de la “linia de șeptari” la aparatul de păcănele (ați citit bine) la terminarea jocului doar cu toporul (arma basic), aș putea să merg într-o vacanță timp de 2-3 săptămâni.

Atenție, joc acest joc din anul 2003 sau 2004, și am avut o pauză de vreo 5 sau 6 ani în care mi s-a stricat PS2-ul. Așa că dacă sunteți curioși de această serie, îi puteți vedea istoria AICI.

Radu: Counter Strike 1.6

Credit: Valve

Când vine vorba de cel mai jucat joc al meu, mintea mi-a sărit instant la zecile de RPG-uri pe care le-am jucat – Witcher 3, Dragon Age Origins, TES Morrowind. Am jucat multe la viața mea, până la urmă e genul meu preferat de jocuri.

Dar când m-am gândit la jocuri vechi, mi-am adus aminte de „golden age”-ul jocurilor pe PC – sălile de jocuri. Și odată cu această amintire mi-am adus aminte de jocul de care nu puteam să mă dezlipesc când eram mic, CS 1.6.

Câte ore pierdute pe de_dust2, câte ore luate la sala de jocuri, câte frag-uri împărțite cu fratele meu când jucam de acasă. Amintiri. B.U.G Mafia suna pe server, comenzile rapide de buy pe care și acum cred că le știu deși nu am mai jucat de câțiva ani buni. Când jucam la „sunet”, când verificam dacă am mai urcat în top-ul server-ului. Câte și mai câte.

Nu cred că pot măsura orele pe care le-am petrecut pe acest joc, dar sunt sigur că se învârt în zona de 4 cifre, deci Counter Strike 1.6 este cu siguranță cel mai jucat joc al meu.

Lup: League of Legends

Credit: Riot Games

Pentru mine, League of Legends este cel mai distractiv, dar și cel mai stupid joc. Am acumulat peste 1.500 de ore în probabil 8 ani, dacă nu mai mult…

Inițial eram foarte competitiv și toxic. Bine, vorbim de un joc recunoscut pentru comunitatea toxică, deci nu sunt surprins. Urăsc jocul, sincer, dar nu mă pot dezlipi de el. Probabil din cauza anilor și sutelor de meciuri sau din cauza prietenilor, care încă îl joacă. Am nevoie de un hobby…

Pavel: Metin 2

Credit: Gameforge 4D GmbH

Jocul care mi-a mâncat câțiva ani buni din viață și pe care l-am jucat cu tot sufletul a fost Metin2.

„Acțiunea orientală MMORPG” și melodia aia care pornește când te dă pe pod în map1 îmi provoacă coșmaruri și astăzi. Începusem să mă joc Ro cu mult înainte să apară fuziunea. Server-ul pe care îl alesesem se numea Pegasus și mai erau altele tot cu nume de constelații: Hydra, Leonis, Taurus, etc.

Ajunsesem cu un war aură până pe la lvl 40 când am dat de private. După ce m-am lăsat de Ro, m-a luat febra privatelor: United, Hammer, Tim și multe altele. Acum m-am mai liniștit. Din când în când mă ia mare chef de un metin, instalez unul, văd cât s-a stricat metinu` și-l șterg.

Mihai: FIFA 18

Credit: EA Sports

Deși nu sunt mândru de asta, FIFA 18 este jocul care mi-a mâncat cel mai mult timp din viață. Am undeva la 600 de ore petrecute pe el, dacă nu mai mult, și încă nu înțeleg de ce.

În perioada aia eram ultimul an de liceu și în loc să ma concentrez să învăț pentru bac eu stăteam și îmi făceam nervi în Weekend League. Atunci a fost și momentul în care aruncam cu controller-ul de PS4 de parcă aruncam cu oina. Suprinzător, controller-ul încă merge, dar se mai întâmplă ca personajele pe care le controlez în jocuri să tragă puțin spre stânga chiar dacă eu țin analogul în față.

Ce pot să zic, experiența FIFA 18 mi-a arătat că nu sunt făcut pentru jocuile multiplayer și că cele singleplayer, unde nu există „jucători transpirați”, sunt exact ceea ce doctorul mi-a recomandat. Am promis atunci ca nu voi mai juca nici un joc FIFA, dar anul acesta am cedat și am jucat FIFA 21.

P.: Age of Empires II

Credit: Ensemble Studios

Multe sunt jocurile în care mi-am pierdut sute de ore. În acest moment, am peste 1.000 de ore pe CS:GO și strâng în fiecare an cel puțin 5-600 pe FIFA.

Totuși, un joc nu l-a întrecut nimeni. Este jocul pe care, atunci când am călătorit prima oară cu avionul, l-am jucat pe toată durata zborului. Age of Empires II. Îl joc de prin 2005-2006 și tare m-am bucurat când i-au făcut remaster – l-am cumpărat instant.

I-am jucat toate campaniile posibile și imposibile. Fiind și pasionat de istorie, jocul ăsta a intrat la fix. Am încercat și celelalte jocuri din serie, dar niciunul nu se compară cu acesta. Dacă nu l-ați încercat, aruncați o privire și n-o să regretați, mai ales de când cu grafica îmbunătățită.

Răzvan: GTA San Andreas

Credit: Rockstar

Centrul distracției pe calculatorul copilăriei mele, se învartea în jurul orașelor Los Santos, San Fiero si Las Venturas unde îmi pierdeam mai multe ore decât munceau ai mei.

San Andreas mi se părea enorm din punct de vedere al posibilităților de a te distra, de la misiuni la descoperit mituri, sau de a strânge bani să cumperi case. Faptul că îmi permitea să îmi customizez caracterul, de la haine la conformația corporală, mai slăbănog, mai gras sau musculos mă ducea și mai departe cu imaginația.

Mai târziu am descoperit codurile și modurile pe care le salvam în fișierul unde era salvat jocul, alte ore, altă distracție. Satisfacția când am terminat jocul fără coduri a fost egală cu cea în care am luat Bacul.


Astfel, am vorbit despre jocurile care ne-au mâncat timpul și viața. În fiecare săptămână, noi, cei de la Games Row, vom vorbi despre un aspect al jocurilor care merită discutat. Așadar, rămâneți aproape și spor la joacă!

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78