Jocuri pe care am vrea să le vedem ca filme sau seriale

Când vine vorba de filme și seriale făcute după jocuri, gândul ne duce de cele mai multe ori la mediocritate. Din diferite motive, portretizările de pe marele ecran cu inspirație din lumea gaming-ului nu prea strălucesc. Cu toate astea, parcă tot vrem să vedem unele din personajele noastre preferate în ipostaze diferite de cele pe care le știm noi, jucătorii.

Astfel, Cotidianu’ de gaming de săptămâna asta se va ocupa fix cu dezbaterea asta: jocuri pe care am vrea să le vedem ca filme sau seriale.


Radu – Bioshock 1 – Film

Credit: 2K Games

Consider că primul Bioshock a schimbat radical opinia mea asupra FPS-urilor, iar primul joc din serie rămâne și cel mai bun. Povestea intrigantă, plot twist-urile, personajele și mai ales Rapture, toate sunt fenomenale. Având în vedere capabilitățile CGI din vremurile noastre, nu cred că ar fi o mare problemă transpunerea jocului în film.

Știu că un astfel de film a fost în producție acum ceva ani, însă acesta nu a văzut lumina zilei. Păcat, pentru că povestea și atmosfera din primul Bioshock rămân unele dintre cele mai bune din toate timpurile. Pe unde mai pui și faptul că acestea s-ar potrivi ca o mănușă cu un film thriller-horror.

I.G. – GTA IV – Film sau serial

Credit: Rockstar Games

Pentru mine povestea din GTA IV este cea mai diversificată și bine scrisă din toate jocurile seriei. De la idea de emigrare, la dificultatea de a te integra într-o altă cultură și multe peripeții pe parcurs. Pentru asta, sper ca într-o bună zi să văd un film sau măcar serial pe baza acestui joc. Nu știu cine ar putea să-l joace pe Niko Belic (poate Șerban Pavlu aka Relache)…

Și ca să fie treaba treabă, aș da și bani să văd acest film/serial.

P. – World of Warcraft – Serial

Credit: Activision Blizzard

Știu că a fost făcut un film în universul respectiv, dar a lăsat de dorit. Acțiunea s-a bazat pe povestea de la primul joc Warcraft, cel RTS. În schimb, cred că ar trebui făcut un serial de câteva sezoane în care să cuprindă cam toate evenimentele majore.

Ceva din perspectiva unui „hero” care, împreună cu alți luptători pe care îi racolează și formează o breaslă, să dea piept cu Onyxia, cu Illidan, cu Lich King și așa mai departe. Mai mult ca sigur, aș da binge la așa ceva, sunt fan înrăit al universului și apreciez povestea pe deplin. Să nu mai zic că m-am jucat undeva la 8 ani de zile World of Warcraft.

Pavel – Smite – Serial

Credit: Hi Rez Studios

Știu că am mai zis despre Smite dar jocul ăsta cuprinde 2 dintre chestiile mele preferate: jocuri si zei. Și, de asemenea, sunt convins că zeii merită mai multe filme. Acum, nu-s un mare fan al filmelor sau al serialelor pentru că nu am răbdare să mă uit. Însă, o serie, mai degrabă, decât un film (pentru că există o multitudine de mitologii, de numărul zeilor nici nu mai zic) ar fi perfectă.

Ar putea să se desfășoare astfel: un sezon pentru fiecare mitologie, iar un sezon final crossover-uri între acestea. Un exemplu ar fi un Ragnarok între acestea, unde zeii să se lupte până mor toți. Știu, sunt un optimist incurabil. Sau să fie în genul seriei pe care League of Legends vrea s-o dezvolte (Arcane).

Mihai – Bloodborne – Film

Credit: From Software

Sunt un mare fan al filmelor și al serialelor, așa că nu m-ar deranja ca mai multe povești din jocuri să fie transformate în filme sau seriale. Un astfel de joc este Bloodborne, al doilea joc al meu preferat după Witcher 3.

Seria de jocuri Dark Souls a celor de la From Software a avut mereu o poveste întunecată și ambiguă care obliga jucătorul să exploreze cât mai mult pentru a afla ce s-a întâmplat. Bloodborne reușește să surprindă esență acestor jocuri într-un univers cu totul nou.

Mi-aș dori să vad un film care sa aibă legătură cu universul Bloodborne. Poate chiar povestea primului vânător, a lui Gherman sau un film care să pună în lumină arhitectura victoriană și atmosfera întunecată a orașului Yharnam, cu toate pericolele care îl pândesc, și un grup de vânători care încearcă să treacă peste noaptea vânătorii.


S-a mai dus o săptămână, s-a mai scris un cotidian. Rămâneți cu noi pe Games Row, unde în fiecare săptămână abordăm un nou subiect despre jocuri și ne dăm cu părerea. În rest, pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți cu noi și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107