Jocuri cu NFT-uri prin care poți să câștigi bani reali

Nu mai este loc de îndoială că putem câștiga o gălăgie de bani fără să ieșim din casă. Fie că vorbim de trading „clasic”, de criptomonede sau de altă metodă. Tehnologia ne face viața mai ușoară, de cele mai multe ori.

Totuși, grazie fenomenului crypto, care a dat naștere conceptului de NFT, acum putem câștiga bani jucându-ne. Sigur, puteam oarecum și dinainte, dar acum nu mai e nevoie să ai un canal de YouTube sau să îți cauți o echipă.

Pentru cei care nu știu ce este acela un NFT (non-fungible token), răspunsul este simplu – artă digitală care poate fi tranzacționată pe blockchain. Desigur, dacă vrem să ne complicăm mai mult, o putem face. Termenul de non-fungible înseamnă că nu poate fi duplicat. Atașat itemului respectiv ai un certificat de autenticitate. Astfel, poți tranzacționa acest obiect digital prin intermediul blockchain-ului.

5. Zed Run

Trei cuvinte: curse de cai. Da, este un joc de curse de cai. Cum faci bani? Păi împerechezi caii între ei și dai mânzu’, foarte simplu. Ca în viața reală, caii de curse sunt foarte scumpi, iar unul „de rasă” te poate face să scoți câteva mii de euro de pe card. Jokes aside, caii din acest joc sunt, de fapt, NFT-uri.

Pe lângă breeding, poți câștiga bani și din cursele propriu-zise. Cei care au dezvoltat jocul încurajează streamerii să facă live-uri pe Twitch. Odată începută cursa, nu poți influența rezultatul. Tocmai din această cauză trebuie să alegi cu grijă ce cal trimiți la luptă. Cine știe, poate la întoarcere aduce în bot și punguța cu 2 Ethereum.

4. Cryptofights

Neverwinter cine? Dacă ești un fan înfocat Dungeons & Dragons (ca mine) atunci o să adori jocul ăsta. Au implementat până și ideea de a da cu zarul pentru a ataca. Un RPG turn-based cu foarte mult potențial pentru viitor.

Țin și acum minte cât îmi blestemam zilele când îmi pica un item care nu îmi trebuia la World of Warcraft dintr-un raid sau dungeon heroic. Partea proastă la WoW e că nici nu poți face prea multe trade-uri cu itemele alea, că sunt soulbound, adică asociate caracterului respectiv (nici măcar contului). Problema asta dispare la Cryptofights. Te bagi în dungeon-uri, câștigi iteme (sub formă de NFT, bineînțeles) și le vinzi. Uite rezolvare, ia și învață Blizzard.

Mai mult de atât, poți câștiga premii în banii și la turnee PvP. Totuși, e posibil să mai ceară câteodată o taxă de intrare, dar recompensele sunt destul de mari.

3. Splinterlands

Un joc clasic de cărți în maniera Hearthtone. Diferența e că poți câștiga bani frumoși din acesta și mai este și ușor de învățat, iar meciurile foarte rapide – poți da skip drect la rezultat.

Spre deosebire de Hearthstone, care e pe ture, aici pur și simplu îți alegi line-up-ul dinainte și „ce-o fi, o fi”. Selectezi prima dată un summoner care îți oferă un buff sau aplică un debuff unităților inamice și care definește elementul pe care îl vei juca (foc, gheață, etc).

Fiind un joc cu NFT-uri, toate cărțile care îți pică sau pe care le câștigi sunt proprietatea ta, iar acest lucru este consemnat în blockchain (ca să nu mai zică gurile rele „arată docomentu”). Poți face orice cu ele, inclusiv trade-uri care îți pot aduce un venit decent.

2. Axie Infinity

Poate cel mai popular joc din această listă. Îți faci o echipă de animăluțe pe care să le folosești în lupte PvP sau PvE. Mai există și opțiunea de a împerechea animăluțele între ele (rezultând unul nou, pe care îl poți vinde). Toate acestea sunt moduri legit de a face bani în jocul care a luat avânt, mai ales în Asia.

Totuși, creșterea relativ recentă nu este văzută cu ochi buni. Până pe 30 iunie, prețul AXS era undeva la 4$. Acum, se învârte undeva în intervalul 70-80$. Pe scurt, a atins deja o capitalizare bursieră de peste 4 miliarde de dolari, depășind astfel proiecte precum Elrond. Dacă ai încredere că valoarea va continua să crească, iar cererea la fel, atunci te poți bucura de acest joc asemănător cu Pokemon. În acest moment, îți poți dubla investiția în doar 2-3 zile prin sistemul de breeding, iar jocul e chiar addicting.

1. Sorare

Mai știi vremurile alea când erau la modă albumele cu jucători de la Panini? Alea cu abțibilduri de făceai schimb cu prietenii și te lăudai când terminai albumul. Da, da, chiar alea… Poate că unii vor fi surprinși să afle că acum există varianta digitală. Toate cartonașele sunt NFT-uri, iar cantitatea e limitată.

Gameplay-ul e destul de simplu. Un Game Week are undeva la 3-4 zile de obicei și se iau în considerare toate meciurile de fotbal care se joacă în perioada respectivă (și au liga reprezentată în cadrul jocului). Tu trebuie să îți faci o echipă de 5 jucători – 1 portar, 1 fundaș, 1 mijlocaș, 1 atacant, iar ultimul poate să fie orice poziție. În funcție de performanța jucătorilor respectiv din meciuri reale, ei primesc un punctaj de la 1 la 100. Pe scurt, tre să faci cât mai multe puncte ca să fii în vârful clasamentului și să câștigi recompense.

Există 5 tipuri de cartonașe, iar numărul lor, cu excepția celor Common, este limitat. Acestea sunt următoarele: Common, Limited (1.000), Rare (100), Super Rare (10) și Unique (1). Cu cât e mai rar cartonașul, cu atât oferă un bonus mai mare la punctele lor obținute în meciuri (la Unique, ai bonus undeva la 40-50%). Poți să câștigi chiar și fără să investești, totul depinde de performanța jucătorilor din viața reală. Ca idee, cartonașul Unique al lui Cristiano Ronaldo pentru sezonul 2020-2021 a fost vândut pentru aproape 300.000 de dolari. Platforma are parteneriate cu o mulțime de cluburi și ligi din întreaga lumea, iar comunitatea încă este în creștere.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78