Jocuri care au durat mai mult decât ne-am fi așteptat

Câteodată intri într-un joc cu gândul că îl vei termina în câteva ore sau zile, acesta ulterior să îți ia săptămâni întregi. Tocmai despre asta o să vorbim și la cotidianul de săptămâna asta: jocuri care au durat mai mult decât ne-am fi așteptat. De la jocuri open-world, până la jocuri fighting, acestea sunt jocurile care ne-au surprins cu mărimea lor.


Mihai – Heavy Rain

Credit: Quantic Dream

Eu sunt acel tip de gamer căruia îi plac jocurile lungi și cu poveste captivantă așa ca nu mă deranjează când un joc îmi oferă multe ore de gameplay. Dar mai există și unele jocuri în care nu m-aș fi așteptat să petrec atâtea ore.

Heavy Rain este un astfel de joc pentru mine. Deși este un joc bazat pe decizii și nu atât de lung mi s-a părut interminabil deoarece a trebuit să joc aceleași scene de mai multe ori pentru a vedea toate sfârșiturile posibile ale jocului. Ce-i drept, dacă nu voiam să iau platina nu m-aș m-ai fi chinuit atât să deblochez toate sfârșiturile, dar numai așa poți experimenta tot ce are jocul de oferit din punctul meu de vedere.

Mi-a plăcut mult Heavy Rain, dar când m-am apucat de el am zis ca e un joc relativ scurt pe care îl pot juca în tandem cu un joc mai lung și mai complex, acesta fiind BioShock. Când colo am ajuns să pun pe pauză BioShock pentru a termina Heavy Rain.

Răzvan – Assassin’s Creed

Credit: Ubisoft

Cred că primul Assassin’s Creed a fost primul joc care m-a dat pe spate din punct de vedere al mărimii. Până la el, jocurile pe care le jucam erau mici, cu nivele stabilite, deobicei mai mult în stilul arcade. Dar Assassin’s Creed a fost primul joc care m-a făcut să uit că un joc poate avea nivele, sau un curs linear.

Deși am jucat jocuri mai mari de atât, primul joc din seria cu asasini a fost cel care mi-a sărit în minte atunci când a trebuit să scriu pentru acest cotidian. Chiar îmi vine să-l mai trag odată pe PC și să îmi aduc aminte când mă jucam cu ochii lipiți de ecran acum mai bine de 10 ani.

P. – For Honor

Credit: Ubisoft

Eu am rămas uimit când am văzut cât de mare e campania la For Honor. Fiind un joc care se concentrează mai mult pe partea de multiplayer, chiar mă așteptam să treci ca prin brânză prin poveste.

Știu că l-am cumpărat chiar când a apărut, pe la începutul anului 2017. Fiind un joc cu un design nou, unicat la acea vreme, am stat foarte mult să învăț gameplay-ul. Partea bună a poveștii e că joci cam cu toate caracterele (sau mă rog, care erau la vreme aia, căci s-au mai adăugat între timp). Partea proastă e… că joci cu toate caracterele. Deci, dacă abia ai deschis jocul, nici n-ai timp în campanie să înveți câteva abilități specifice caracterelor, pentru că ți-l schimbă.

Cred că am stat să termin campania undeva la 30 de ore, fără exagerare. Erau lupte destul de grele, în care controlam caractere care nu îmi plăceau. Pe lângă asta, mai stăteam să caut și toate colecționabilele. Deci da, un joc care pune accentul pe multiplayer mi-a luat mai mult decât să fac platina la Ratchet-ul nou, un joc care este doar singleplayer.

Pavel – Assassin’s Creed Odyssey

Credit: Ubisoft

Cred că Homer a avut nevoie de o tonă de răbdare să scrie Iliada și Odiseea. Însă, ca să termini Assassin’s Creed Odyssey cu tot cu DLC-uri… îți mai trebuie încă o tonă pe lângă.


Seria de la Assassin’s Creed nu m-a dezamăgit niciodată. Ideea de a învăța o anumită secvență din istoria lumii în timp ce te joci mi s-a părut genială. Când m-am apucat de Odyssey am zis: aa… îl termin în maxim o săptămână, eu fiind învățat cu Unity și Syndicate. Mi-a luat cam o lună toată platina după care tovarășul meu, Radu, îmi zice: „ia și DLC-urile”. Mi-am pus mâinile în cap. Jocul a fost foarte bun însă lung ca dracu’.

În cele din urmă le-am terminat și pe acelea cu un total de aproximativ 4-500 de ore jucate.

Radu – Star Wars Jedi: Fallen Order

Credit: EA

Nu mă pot numi un mare fan Star Wars însă apreciez universul și sunt intrigat de fiecare apariție care se petrece în acesta. Fie un film, fie un serial, sau chiar un joc. Am reușit să pun mâna pe Jedi: Fallen Order relativ repede de la lansare, la câteva luni.

Nu aveam deloc așteptări mari pentru acesta, și nu pot spune că m-a dat pe spate, dar lungimea acestuia chiar m-a surprins. De unde credeam eu că va avea o campanie lineară pe 3-4 planete de vreo 10 ore, s-a transformat în vizite constante înapoi pe ce planete am mai explorat pentru a debloca chestii noi.

Și uite așa am petrecut undeva la 30 de ore jucând ultimul titlu din seria Star Wars. Deși mi-au plăcut mult combat-ul și atmosfera jocului, restul lasă de dorit. Însă acesta este ultimul joc care chiar m-a surprins cu dimensiunea lui.

I.G. – Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3

Credit: Bandai Namco

Știți meme-ul cu: “Take all my money?”. Așa sunt eu cu seria de jocuri Naruto. Le-am jucat pe toate și pot spune merită până la ultimul leu.

Doar că, al treilea joc mi s-a părut ilegal de lung comparativ cu celelalte din serie. Mă prindea 3 dimineața că încă ma bat cu cineva ca să fac cea mai mare notă și nu mai avansam. Asta fără ultimul boss fight care oricum a durat mult prea mult pentru orice joc pe care l-am jucat.


S-a mai dus o săptămână, s-a mai scris un cotidian. Rămâneți cu noi pe Games Row, unde în fiecare săptămână abordăm un nou subiect despre jocuri și ne dăm cu părerea. În rest, pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți cu noi și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107