Horizon Forbidden West. Tot ce știm despre noul joc exclusiv PlayStation

Forbidden West este continuarea aventurii cu Aloy din titlul anterior Horizon Zero Dawn.

Datorită noilor componente din PS5, calitatea imaginii din Forbbiden West va fi incredibilă, după cum se observă și în trailer. Dacă nu ai cumpărat încă noua consolă a celor de la Sony, stai liniștit. Jocul va avea și variantă pentru PS4. Aloy are noi gadget-uri de care se poate folosi pentru a explora: un glider, un grappling hook și o mască cu oxigen pentru explorare subacvatică. Dacă în Zero Dawn harta era mare și destul de bogată cu activități și mașinării, în Forbidden West putem trage concluzia că vor fi mult mai multe zone de explorat, fiecare cu particularitățile sale. Diverse biomuri, fiecare cu natura lui.

Povestea jocului

Aloy se îndreaptă către vest în încercarea de a descoperi cauza unui virus care omoară tot în cale: plante, animale, triburi, chiar și atmosfera, dând naștere la superfurtuni. În videoclipul postat pe canalul de YouTube al celor de la Sony vedem tribul Tenakth. Aceștia foloseau creaturi pe care erau calare, lăsând loc pentru lupte interesante.

Credit: Sony

Gameplay și mecanici

Aloy va avea armele clasice din Zero Down, însă acum are noi „jucării” interesante. Un exemplu ar fi acel grappling hook, denumit „The Pullcaster”. Va fi foarte folositor pentru a traversa terenul, dar și pentru a evita confruntări nedorite sau pentru a crea ambuscade asupra inamicilor. Următorul „gadget” interesant este „glider-ul”. Personal, mă bucur să îl văd implementat. Este un indiciu că harta vă fi gigantică și vom avea o sumedenie de locuri de explorat. Mai avem și masca pentru explorare subacvatică. Rămâne de văzut cum va fi optimizată lupta în apă.

Pe lângă echipament nou, Aloy a primit și un boost la abilitatea ei „Focus”, care acum iți marchează zonele pe care te poți cățăra și iți permite să controlezi multe mașinării pentru explorare sau combat.

Credit: Sony

Concluzie

După câte am văzut în noul clip de la Sony și informațiile pe care le-am găsit pe internet am realizat un lucru, sunt foarte nerăbdător să îl joc. În titlul anterior, Hortizon Zero Dawn, simțeam că lipsește un lucru important – mai multă explorare a hărții. Acum se pare că mă voi pierde în Forbidden West.

Jocul va fi lansat anul acesta, dar Sony nu a anunțat încă o dată exactă.

Se pare că acest joc vă fi un candidat puternic la Game of the Year și așteptăm cu nerăbdare să fie lansat.

Credit: Sony
Default image
Lup
E chel de mic, prea mult stres la grădiniță.
Articles: 5