Hades. 6 lucruri pe care aș fi vrut să le știu mai devreme

Nu există nici un truc miraculos care să te facă mai bun la Hades. Totul vine cu practica. Există însă lucruri pe care ai fi vrut să le știi mai devreme.

Jocul este construit pe un sistem de upgrade-uri și de alegeri. Fie că este vorba de talentele din oglindă, de keepsake-uri sau de boon-urile pe care le primești în joc. Partea bună a jocului este că nu o să ai niciodată 2 run-uri identice. Partea proastă este că trebuie să faci puțin grind dacă abia începi jocul.

În orice caz, iată 6 lucruri pe care aș fi vrut să le știu mai devreme.

Ia întotdeauna ciocanul

Probabil te-ai întâlnit până acum cu Ciocanul lui Daedalus. Ei bine, este cam cea mai bună îmbunătățire pe care poți să o ai la armă. Apar maxim 2 în tot run-ul. Primul îl găsești fie în Tartarus, fie în Asphodel, iar al doilea în Elysium. Din păcate, nu poți să dai reroll la ce îți pică, dar majoritatea upgrade-urilor pe care ți le oferă sunt cel puțin decente. Așadar, de fiecare dată când ai ocazia, du-te pe ușa cu ciocanul.

Keepsake-urile contează mult

Acele iteme pe care le primești de la diverse NPC-uri când le oferi prima dată nectar. Dacă ai răbdarea să le evoluezi, te pot recompensa pe măsură. Personal, joc mult cu arcul sau cu mitraliera, deci fluturele primit de la Thanatos e perfect. Îți oferă 2% damage de fiecare dată când termini o cameră fără să iei damage. De multe ori îl păstrez chiar până la final, adunând chiar și peste 40% damage în plus până la Hades.

Alt mod de a folosi aceste keepsake-uri este să îți începi bine build-ul. Dacă vrei să primești primul boon de la Ares, echipează cadoul de la el. Dacă ești ca mine, poate mai începi un run cu keepsake-ul prost. De multe ori, prefer să o iau de la început. Acest item îți poate influența drastic modul de joc.

Folosește cheile la oglindă

Fără prea multe detalii, fă rost de cât mai multe chei la începutul jocului. O să ai nevoie să deblochezi arme și talente din oglindă. Pe primul loc aș pune totuși oglinda pentru că îți oferă acces la talente precum Infernal Soul. Mai mult de atât, poți folosi trader-ul ca să dai la schimb 10 gems-uri pe o cheie.

Că bine zici, tată

Atena și Poseidon sunt mai folositori decât crezi

Chiar dacă la prima impresie poți spune „ah, aici sunt alea defensive, nu mă interesează”, este bine să iei de cel puțin 2 ori boon-uri de la Atena într-un run. Asta pentru că deflect-ul este foarte important în joc, mai ales dacă ai pe dash. Oricum ar trebui să spamezi dash-ul, acum ai și deflect pe el care poate face minuni. Dacă prinzi și un call de la Atena, cu atât mai bine. Devii imun și poți să spamezi atacul. Vorba aia „o mic-unealtă ce ne va ajuta mai târziu”.

Cât despre Poseidon, aici trebuie să ai puțin noroc. Poți da un damage ENORM, and i mean it, dacă prinzi boon-urile alea bune. Mă refer la cele cu knockback și cele cu damage în plus pe wall slam. Prima dată am rămas complet șocat când am văzut câte daune poți face așa. Dacă mai prinzi și ceva cu rupture, foarte greu să te mai oprească ceva, nici măcar Hades.

Folosește arma pe care o cere jocul

Poate pare puțin 20% în plus la darkness, dar cantitatea aia mică și neglijabilă se adună. În special dacă ești la începutul jocului, folosește arma care este înconjurată de o aură întunecată. Într-un final, toate armele din Hades sunt viabile și poți face build-uri interesante; doar că trebuie să joci puțin cu ele ca să le prinzi șpilul. Tocmai asta vrea să îți propună și jocul – să te recompenseze că alternezi armele.

Asumă-ți riscuri

A sunat ca o lecție de viață, dar promit că nu mă fac speaker motivațional. Ce am vrut să zic este să te duci mereu la Chaos când ai ocazia. Sau în 95% dintre cazuri, depinde cum îți faci și tu calculele. Îți oferă boon-uri „păstă medie”, dar trebui să faci un sacrificiu. Printre acestea se numără „te miști cu 50% mai încet timp de 5 encounters” sau „de fiecare dată când folosești speciala în următoarele 3 encounters primești 4 damage”. După ce acestea expiră, te bucuri de niște bonusuri folositoare. După cum am zis, depinde dacă ești aproape de boss, câtă viață ai, ș.a.m.d.

Pentru mai multe materiale asemănătoare, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78