Hackeri posteză date furate din engine-ul FIFA 21

Anumiți hackeri anonimi ar fi pus mâna pe source code-ul engine-ului din FIFA 21 în luna iunie a acestui an. După ce EA le-a respins categoric cererea de răscumpărare a datelor, aceștia au început să le posteze pe internet.


Acești hackeri se presupune că ar fi pus mâna pe date importante din engine-ul Frostbite al celor de la EA. Acest engine este folosit în principal pentru seria de jocuri FIFA, dar și în shootere precum Battlefield. După acest furt de date, acești hackeri anonimi i-ar fi contactat pe cei de la Electronic Arts pentru o răscumpărare. Din păcate pentru aceștia, compania gigant a respins orice fel de plată, iar hackerii au început să scurgă datele pe internet.

Credit: EA Sports

Potrivit celor de la Motherload, secțiunea de tehnologie a site-ului Vice, acești hackeri au pus mâna pe 1.3GB de date. După spusele hackerilor, aceste date pot fi folosite pentru a accesa serverele și software development kits (SDKs) ale celor de la EA.

Compania americană nu intenționează să se supună cererilor hackerilor

Aceștia au postat următorul răspuns într-un interviu cu CNN:

Suntem conștienti de postările recente ale presupușilor hackeri și analizăm fișierele lansate. În acest moment, continuăm să credem că nu conțin date care prezintă vreo preocupare pentru confidențialitatea jucătorilor, și nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc material pentru jocurile noastre, pentru afacerea noastră sau pentru jucătorii noștri. Lucrăm în continuare cu oficiali de aplicare a legii federale ca parte a acestei anchete penale în curs.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu datele furate de la Electronic Arts. Între timp, hackerii încercă să vândă datele altor părți terțe, însă fără succes pâna la data scrierii acestui articol.


Pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107