FIFA 22. De ce a ales EA Sports să excludă PC-ul din varianta next-gen

EA Sports a anunțat recent mai multe detalii despre noul lor joc din seria FIFA. Din păcate, jucătorii de pe PC vor trebui să se mulțumească cu varianta last-gen, la același nivel cu PS4 și Xbox One.

Vestea a stârnit controverse în rândul fanilor. Asta înseamnă că utilizatorii de pe PC nu se vor putea bucura de tehnologia cu care EA se bate în piept anul acesta – HyperMotion.

Ce este HyperMotion

Aceasta presupune „o combinație de motion capture și un algoritm instruit pe 8,7 milioane de cadre de captură avansată a meciurilor care creează noi animații în timp real pentru a crea mișcare naturală într-o varietate de interacțiuni pe teren”.

Credit: EA

În esență, HyperMotion va crea o grămadă de animații suplimentare și personalizate care îi fac pe jucători să pară mai realiști. Lucruri precum să țipe unii la alții sau modul în care corpurile se ciocnesc sau reacționează la minge. Problema este că această tehnologie va fi prezentă doar pe consolele next-gen (PS5, Xbox Series X/S) și Google Stadia.

Cum motivează cei de la EA decizia de a exclude PC-ul din next-gen

În linii mari, totul depinde de partea de hardware. EA Sports susține că foarte puține sisteme ar fi fost capabile să ruleze FIFA 22 la cerințele minime. Astfel, au luat decizia de a renunța la acest upgrade, pentru a păstra o bază de jucători cât mai mare.

„Aducerea tehnologiei HyperMotion și a funcțiilor Immersive Match Day pe PC ar fi ridicat cerințele minime de specificații și ar avea ca rezultat o mare parte a jucătorilor care nu pot rula jocul. Acest lucru ar fi avut un impact semnificativ asupra comunității noastre de PC-uri care se bucură de FIFA în fiecare an, mulți jucători fiind excluși sau obligați să-și actualizeze sistemele pentru a juca jocul. Așteptăm cu nerăbdare ca toți jucătorii noștri de PC să experimenteze progresele în joc și noul sezon de inovație oferit în FIFA 22”, au declarat cei de la EA Sports, conform celor de la PC Gamer.

Sigur, mai exista varianta de a crea două versiuni pentru PC. Asemănător cum sunt împărțiți și versiunil de PlayStation, între PS4 și PS5. Totuși, probabil baza de jucători nu este destul de mare pentru acest salt, iar cei de la EA Sports nu vor să facă un efort în plus. În final, totul e despre bani, iar cei ce fac jocul FIFA nu consideră platforma PC destul de importantă.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78