Fanii Overwatch cer schimbarea numelui unui caracter

Fanii Overwatch solicită ca Activision Blizzard să schimbe numele lui Jessee McCree, după ce s-a semnalat o plângere pe numele dezvoltatorului eroului, aceștia pornind si o petiție in acest sens, informează Kotaku.

Eroul Jesse McCree este cowboy-ul din Overwatch care a fost numit după dezvoltator.

Angajații companiei Activision Blizzard au scris o scrisoare către conducere după ce un proces de hărțuire sexuală s-a mediatizat cerandu-se a se lua măsuri.
Evident, această scrisoare a fost urmată de un protest în masă de către angajați și susținători ai cauzei lor, iar acum fanii Overwatch, unul dintre jocurile de succes ale companiei, solicită schimbarea numelui acestui erou.

Personajul Overwatch Jesse McCree, al cărui nume a fost dat dupa dezvoltatorul acestuia care a lucrat și la jocul World of Warcraft, lucrează în prezent ca designer de joc principal pentru viitorul Diablo 4.

Fotografiile și capturile de ecran arată că McCree a fost unul dintre angajații Activision Blizzard implicați în ceea ce a fost numită „Cosby Suite”, camera de hotel plină de alcool a fostului director creativ principal Alex Afrasiabi la BlizzCon din 2013.

Se așteaptă un răspuns din partea Blizzard

Potrivit procesului, porecla a fost dată aparent camerei din cauza hărțuirii a lui Afrasiabi față de femei, care a inclus agresiune fizică față de anumite femei, spunându-le că vrea să se căsătorească cu ele și să încerce să le sărute. Această hărțuire a fost atât de persistentă, încât alți angajați au fost nevoiți să-l îndepărteze fizic de angajații de sex feminin.

Afrasiabi, una dintre cele două persoane numite în mod explicit în proces, ar fi părăsit Activision Blizzard în 2020, ulterior prezența sa pe social media dispărând. S-a aflat recent că Afrasiabi a fost concediat de fapt pentru motive disciplinare si de etică față de alți colegi.

Ca răspuns la această veste, jucătorii de la Overwatch solicită ca Activision Blizzard să schimbe numele personajului McCree. Unii vor ca numele său să fie schimbat în Matt Mercer, după actorul de voce al eroului cowboy, în timp ce unii vor ca personajul să fie eliminat cu totul din joc.

Încă nu este nimic oficial in legătură cu numele personajului sau cu soarta sa, se așteaptă un răspuns din partea celor de la Blizzard.

Default image
Razvanosaur
Îți vinde un pix și dacă scrii pe laptop.
Articles: 3