eFootball: Tot ce știm despre noul titlu Konami

După mai bine de 20 de ani, simulatorul de fotbal Pro Evolution Soccer al celor de la Konami, își va schimba numele în eFootball. Însă numele nu este singurul lucru pe care jocul îl va avea diferit față de precendentele titluri. Iată astfel toate detaliile pe care le știm despre noul joc al lui Konami.


În urma unui trailer lansat în luna iulie, Konami a anunțat un număr mare de detalii referitoare la jocul de anul acesta. Printre acesta și poate cel mai important, și anume faptul că jocul va urmări o formulă free-to-play. De asemenea, aceștia au lansat un roadmap care urmărește progresul lansării noii platforme, începând cu toamna acestui an. Este posibil ca acest titlu să ofere o luptă mai strânsă gigantului FIFA al celor de la EA, însă rămâne de văzut. Astfel, acestea sunt toate detaliile pe care le știm despre eFootball.

Credit: Konami

Când se va lansa eFootball?

Konami au fost destul de vagi cu data oficială de lansare a jocului. Aceștia au anunțat doar că la lansare, jocul va dispune de un mod Exhibition format din doar câteva echipe. „Early Autumn” este tot ce au anunțat aceștia, însă, dacă titlurile precedente ne pot indica ceva este că întotdeauna PES s-a lansat cu câteva săptămâni înainte de FIFA. Astfel, cum FIFA 22 se va lansa pe 1 octombrie, eFootball se va lansa cel mai probabil în luna septembrie.

Care sunt cele mai mari schimbări ale jocului?

Începând cu acest joc, Konami se dezlipește de formula anuală a jocurilor sport. Cu această mișcare, eFootball propune un nou mod de a te juca, implementând schimbări majore.

Este free-to-play

eFootball va deveni un joc complet digital și free-to-play. Acesta se va lansa pentru PC, consolele last-gen, current-gen și telefoane mobile. De asemenea, Konami a anunțat că toate versiunile jocului vor suporta cross-play până la finalul anului. Astfel, o nouă ediție nu va fi lansată și anul viitor, în schimb jocul va dispune de update-uri anuale gratuite.

Lansarea inițială va avea doar modul Exhibition

Jocul se va lansa inițial doar cu acest mod de joacă. Vor fi nouă echipe dintre care jucătorii vor putea alege. Celelalte moduri de joc vor fi disponibile după aceea în formă de update-uri sau DLC-uri.

Va folosi Unreal Engine 4

După ce a folosit engine-ul propriul FOX Engine în ultimele titluri, Konami a decis să creeze următorul simulator de fotbal cu engine-ul Unreal Engine 4. De asemenea, eFootball va dispune și de un nou sistem de animație. Konami se laudă cu faptul că noul joc va avea de patru ori mai multe animații decât PES 2021.

Master League nu va mai fi disponibil

Poate cel mai mare dezavantaj al jocului, Master League, cel mai popular mod single-player al jocurilor PES nu va mai fi disponibil. Acesta va fi schimbat cu un mod încă nenumit, care va fi alăturat cu „Match Pass System”, probabil un model Battle Pass prezent în multe jocuri recente.

Ce echipe oficiale vor face parte din eFootball?

Jocul se va lansa cu doar nouă echipe oficiale de fotbal, ceea ce este un număr insignificativ față de concurența de la FIFA. Toate eceste echipe în schimb sunt licențiate, astfel se va renunța la echipele precum London Red, Man Blue și altele de acest fel. Konami încă nu a anunțat dacă mai multe echipe vor fi adăugate jocului, fie ele gratuite, fie în formă DLC contra cost. Pentru moment, acestea sunt toate echipele oficiale prezente în eFootball:

  • Manchester United
  • Arsenal
  • FC Bayern Munich
  • Juventus
  • Barcelona
  • Sao Paulo FC
  • Club Atlético River Plate
  • Sport Club Corinthians Paulista
  • Clube de Regatas do Flamengo
Credit: Konami


Acestea sunt toate detaliile oficiale pe care le avem despre viitorul simulator al celor de la Konami. Pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107