Discord face un pas important în lupta împotriva abuzului online

Cei de la discord achiziționează o nouă companie care se ocupă cu dezvoltarea sofware-ului AI. Prin această achiziție, Discord face un pas important pentru detectarea și combaterea abuzului online.


Toți gamerii pot recunoaște faptul că au fost hărțuiți online cel puțin odată. Fie în timp ce se jucau jocuri online, fie pe diferitele forum-uri care se găsesc pe internet. Deși Discord se bucură de o comunitate relativ pozitivă, unde oamenii comunică și se joacă în pace, și aceștia au avut parte de numeroase ipostaze de abuz online.

Credit: Discord

Cei de la Discord au întocmit un raport prin care au dezvăluit că instanțele de abuz online s-au dublat în 2020 față de anul precedent. De asemenea, este cunoscut și faptul că pe Discord există anumite servere care aparțin unor grupuri rasiste și discriminatorii. Astfel, pentru a combate aceste statistice, zilele trecute, cei de la Discord au achiziționat compania Sentropy Technologies.

Cine sunt cei de la Sentropy Technologies?

Compania americană Sentropy Technologies a fost înființată în 2018 cu scopul de a dezvolta software AI îndreptat spre detectarea și combaterea abuzului online. Compania are în jur de 25 de angajați, care au lucrat la companii de top în domeniul IT pe zona de dezvoltare a sofware-ului AI.

Credit: Discord

Parteneriatul dintre cele două companii va însemna un pas important în dezvoltarea de metode pentru combaterea abuzului online. Având în vedere că user base-ul platformei discord a depășit 150 de milioane de utilizatori, acest pas este necesar.

Nu este încă clar ce va aduce implicarea celor de la Sentropy în experiența utilizatorilor de pe platformă. Este clar însă faptul că Discord recunoaște importanța unei platforme curate, care nu dispune de abuz online zilnic. Ce este clar însă este că multe alte companii IT și din industria gaming-ului pot lua exemplul celor de la Discord.


Pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107