Cum să învingi fiecare boss din It Takes Two

It Takes Two, ultimul joc de la Hazelight Studios este, discutabil, unul dintre cele mai distractive jocuri co-op ale tuturor timpurilor, iar boss fight-urile îi fac fără îndoială cinste acestui fapt.

Nu toți acești boși sunt ușor de răpus, iar dacă aveți nevoie de ajutor pentru a învinge unul dintre aceștia, mai jos veți avea soluțiile pentru fiecare în parte.

Înainte de a continua, dacă nu ați făcut-o deja, puteți să și citiți review-ul nostru pentru It Takes Two.


Vacuum Tower

Aspiratorul este primul boss din It Takes Two, iar acest boss fight începe prin aruncarea unor canistre înflăcărate pe suprafața arenei. Cei doi jucători trebuie să se ferească de acestea până când o platformă se va ridica în fața boss-ului. Pe aceasta se află un furtun de aspirator, un capăt fiind la nivelul canistrelor, iar celălalt fiind la un nivel mai înalt. Fiecare jucător trebuie să apuce un capăt al furtunului, cel de jos fiind nevoit să sugă canistrele prin acel capăt, iar celălalt să le arunce către boss, scurgându-i astfel viața.

După ce aspiratorul primește damage, acesta va începe să își trântească furtunurile de masă făcând niște aure de praf (sau aer?), care pot fi însă foarte ușor evitate prin sărirea peste ele. Apoi, canistrele își vor face din nou simțită prezența, iar ulterior platforma se va ridica iarăși pentru ca jucătorii să poată producă mai mult damage aspiratorului.

Când bara de viață a acestuia se aproprie de sfârșit, boss-ul va începe să arunce săculețe de praf și mine explozive, acompaniat de loviturile în masă. Pentru a-l înfrânge, jucătorii trebuie să repete schema cu capetele furtunului. Când aspiratorul va rămâne fără viață, un prompt va apărea pentru a folosi furtunurile boss-ului pe proprii săi ochi. Un final puțin grotesc pentru un joc atât de vesel, dar hei, ați reușit să înfrângeți primul boss din It Takes Two!

Toolbox

Al doilea boss fight din joc vă va pune în fața unei cutii de scule, deosebit de periculoasă. De asemenea, acest boss este primul care se folosește de atacuri unice pentru fiecare fază a boss fight-ului.

Faza 1

În prima fază a boss fight-ului, cutia de scule va începe să arunce cu cuie pe masa pe care se află cei doi jucători. Aceștia trebuie să se ferească de aceste cuie, și de atacul cu mâna al boss-ului. Acesta va lovi cu mâna de la dreapta la stânga, iar brațul va rămâne pe partea stângă pentru câteva secunde. Când brațul s-a oprit, Cody trebuie să arunce cu un cui în mica placă de lemn de pe braț, imobilizându-l, iar după să arunce celelalte două cuie pe alte plăcuțe de pe brațul cutiei. După ce cuiele au fost poziționate, May se poate balansa pe ele pentru a ajunge în partea laterală a boss-ului, unde se află două lacăte. După ce May distruge unul din lacăte, aceasta se va întoarce pe masă, iar cea de-a doua fază a boss fight-ului va începe.

Faza 2

După ce May distruge unul din cele două lacăte aflate pe partea laterală a boss-ului, acesta va începe să arunce cu și mai multe cuie, folosindu-se și de o bormașină pentru a face găuri în masa pe care se află cei doi jucători. Ca și în prima fază, cei doi trebuie să se ferească de aceste atacuri până când cutia de scule va ataca iarăși cu brațul. Cody trebuie să îl imobilizeze din nou, iar May să se balanseze până la al doilea lacăt și să îl distrugă. După ce cade și al doilea lacăt, va cădea și brațul boss-ului, iar ultima fază a boss fight-ului va începe.

Faza 3

Cutia de scule va rămâne cu o singură mână, însă acum este mai periculoasă decât niciodată. Folosindu-se de un fierăstrău, va începe să taie bucăți din masă, obligând jucătorii să se descurce pe o suprafață mai mică. Pe lângă atacurile precedente, acesta își va roti mâna pentru a arunca jucătorii de pe masă și va încerca să îi zdrobească, trântind-o pe masă. După ceva timp, își va odihni mâna pe masă, acesta fiind momentul perfect pentru a contraataca. Cody trebuie să se urce pe mână, în timp ce May lovește celălalt capăt al brațului pentru a-l propulsa pe Cody în aer, unde trebuie să arunce cuiele din dotare pentru a lovi doza inflamabilă care se află pe cutie. După ce Cody și May repetă schema de câteva ori, doza va fi distrusă, iar boss-ul va fi înfrânt.

Shield Wasp

Acesta boss este primul dintre cei patru care se află în capitolul copacului din prima jumătate a jocului. Deși acesta este considerat un boss fight, inamicul nu reprezintă decât o introducere a unui tip de inamic cu care cei doi protagoniști se vor înfrunta în această secțiune, nefiind un inamic unic ca cei doi boși anteriori.

Această viespe este rapidă și imposibil de lovit atât timp cât nu știți ce să faceți. Față de boșii anteriori, acesta are un singur atac, un charge pe care îl folosește interschimbabil între cei doi jucători.

Pentru al doborî, Cody trebuie să se ferească de atacul viespii, iar când spatele acesteia este vulnerabil să o împroaște cu sevă, apoi May să își folosească aruncătorul de chibrituri pentru a da foc boss-ului, provocându-i astfel damage. Atenție, cu cât mai multă sevă se află pe boss, cu atât mai mult damage va primi acesta. După ce bara de viață a boss-ului s-a scurs, cei doi jucători își pot continua aventura în teritoriul viespilor.

Mortar Wasp

Un alt boss simplu pe care cei doi jucători îl vor întâlni pe teritoriul viespilor, acest boss însă se folosește de un mic tun pentru a arunca cu bombe verzi (posibil mâzgă) în cei doi protagoniști.

Față de precedentul boss fight, unde Cody trebuia să se ferească de atacurile viespii pentru a o lovi, aici trebuie doar că o umple de sevă până când aceasta este plină, iar apoi May poate da foc la sevă folosindu-și unealta din chibrituri. După ce boss-ul primește destul damage, acesta va perii, iar cei doi pot continua.

Giant Beetle

După ce Cody și May ajung într-o arenă din teritoriul viespilor, aceștia se vor întâlni cu un nou boss unic – un ditamai scarabeul. Acesta reprezintă un pericol mai mare decât tot ce au întâlnit jucătorii până acum în acest capitol, iar modalitatea prin care acest boss este înfrânt nu este foarte simplă.

Pe suprafața arenei se află patru capace, care se aseamănă cu cele de canalizare. În timp ce se feresc de atacurile scarabeului, Cody trebuie să împroaște aceste capace cu sevă pentru a le acoperii. Pentru a-i provoca damage, unul dintre cei doi trebuie să îl ademenească pe acesta deasupra unuia dintre capace, iar May trebuie să îl aprindă pentru a-l lovi pe boss. 

Scarabeul se va folosii de câteva atacuri pentru a le produce probleme celor doi protagoniști. Pe lângă charge-ul pe care îl va folosii constant pe durata boss fight-ului, acesta va și plana până când lovește arena, provocând niște unde roșiatice peste care trebuie să sară cei doi. De asemenea, după ce primește damage și nu numai, acesta va începe să lovească pământul, provocând 3-4 unde de genul. După ce Cody și May îl păcălesc de câteva ori pentru a-l lovi, bara de viață a acestuia se va scurge, iar următorul cutscene din joc va rula. Spoiler: e băiat bun până la urmă.

Wasp Queen

Boss-ul final al acestui capitol, regina viespilor este într-adevăr un adversar de temut. Aceasta este de fapt un robot plin de armură care le va provoca multe probleme lui Cody și May. Pentru a o înfrânge, aceștia trebuie să distrugă patru secțiuni de armură de pe aceasta, doua aflându-se în față, iar două în spatele boss-ului.

Faza 1

Prima fază a boss fight-ului o va avea pe regină folosindu-se de armata de viespi pentru a lua forma unui ciocan. Cei doi jucători trebuie să se ferească de ciocan, și să atace o bucată de armură a reginei, așa cum au făcut-o pe întreaga durată a capitolului – Cody o umple de sevă, iar May îi dă foc. După ce un sfert din viața boss-ului se va scurge, acesta va începe să scuipe foc, iar cei doi trebuie să se folosească de șinele aflate pe ambele părți ale reginei pentru a nu primi damage. După ce bucata de armură va cădea, următoarea fază va începe.

Faza 2

În cea de-a doua fază a acestui boss fight, regina îi va comanda armatei de viespi să ia forma unor bombe cu care îi vor ataca pe Cody și May. De asemenea, vor lua forma și unor foarfeci pentru a-i ataca pe cei doi. În timp ce o parte din viespi iau forma diferitelor arme cu care le pun probleme celor doi protagoniști, o parte din ele o vor proteja direct pe regină. Pentru a putea doborî încă o parte din armura ei, cei doi trebuie să reușească să împartă atacurile între cele două grupuri de viespi, până când vor provoca destul damage ca încă o bucată de armură să cadă de pe regină.

Faza 3

După ce viața reginei se aproprie de final, arena fight-ului va dispărea, cei doi fiind nevoiți să se balanseze pe cele două șine aflate în jurul boss-ului. Pentru a înfrânge regina, aceștia trebuie să distrugă lanțul de care aceasta este atârnată, însă acest lucru nu este chiar ușor. Pentru a face asta, cei doi trebuie să se ferească de atacurile viespilor și să atace lanțul cu orice oportunitate, în timp ce se învârt continuu în jurul reginei. După ce lanțul primește destul damage, regina va cădea, iar boss fight-ul se va încheia. Felicitări pentru încă un boss răpus!

Moon Baboon

O nouă secțiune, un nou boss complicat. Moon Baboon este singurul boss din secțiunea spațială a jocului, iar acesta are niște ași în mânecă. Încercând să o protejeze pe Rose de părinții ei, care încearcă să o facă să plângă, acesta își ia misiunea de a-i doborî pe May și Cody. La fel ca și boss-ul precedent, acesta dispune de faze unice în boss fight. Continuați să citiți dacă v-ați împotmolit la acest boss, pentru a afla soluția acestui boss fight. (PS. Vă simt durerea)

Faza 1

În prima fază a boss fight-ului, babuinul se fa folosi de raza laser de care dispune nava spațială în care se află pentru a-i ataca ori pe May, ori pe Cody. Cel care nu este atacat de raza laser trebuie să caute un buton în arenă care va ridica un pilon cu o baterie în centru. După ce acel pilon este ridicat, celălalt jucător trebuie să ghideze raza astfel încât aceasta să distrugă bateria din interiorul pilonului, provocând astfel damage babuinului.

După ce va primi damage, babuinul se fa folosi de niște lasere care vor circula în jurul arenei și de niște grenade menite pentru jucători. Aceștia trebuie să se ferească până când acesta va ataca din nou cu raza laser unul dintre jucători. În arenă se află patru piloni care trebuie distruși pentru a continua la următoarea fază. Important de știut este că unul dintre piloni se ridică mai mult decât poate sării unul dintre cei doi, astfel este indicat ca May să fie cea care este urmărită de laser, pentru a putea escalada panta magnetică din spatele pilonului. Doar astfel laserul poate ajunge la baterie.

După ce babuinul primește destul damage, nava acestuia se va prăbuși, iar Cody trebuie să se transforme în Cody mare pentru a ridica nava, în timp ce May rupe laserul. După ce nava spațială rămâne fără laser, cea de-a doua fază a boss fight-ului va începe.

Faza 2

Rămânând fără laser, babuinul se va mulțumii cu trimiterea unor rachete către cei doi jucători. Aceștia trebuie să fugă de rachete până când acestea se vor prăbuși. Este indicat să fugiți cât mai departe de acestea, decât să încercați să le fentați, deoarece acestea sunt blocate pe direcția celor doi jucători și sunt foarte greu de ferit.

După ce rachetele ating pământul, fiecare trebuie să se urce pe ele și să le ghideze în nava spațială a babuinului. După ce câteva rachete își găsesc ținta, un nou cutscene va rula, iar o nouă fază va începe.

Faza 3

În cea de-a treia fază, Cody va trebui să se facă minuscul pentru a se putea infiltra în nava lui Moon Baboon. În interior, acesta trebuie să termine o secțiune de platforming, ferindu-se de lasere, volți electrici și multe altele. Între timp, May trebuie să se ferească și ia de atacurile continue ale babuinului, fugind prin arenă.

După ce Cody ajunge la finalul secțiunii de platforming și apasă butonul mare aflat pe navă, babuinul va fi ejectat pe suprafața lunii (de jucărie, totuși), iar May și Cody vor urca la „platanele” navei. May va trebui să manevreze nava spațială întrucât Cody să poată să îl atace pe babuin prin radarul aflat la bordul navei. După ce boss-ul primește suficient damage, boss fight-ul se va sfârși, iar următorul cutscene al jocului va rula.

Giant Octopus

Posibil unul dintre cei mai direcți boși ai jocului, caracatița gigantă este și unul dintre cei mai ușori ai jocului. Diferit față de ceilalți boși de până acum, în acest boss fight nu este nevoie de nicio schemă sau rezolvarea unui puzzle. Bătaie clasică, à la carte!

În începutul boss fight-ului, cei doi jucători se află pe o barcă de pirați. De pe aceasta, cei doi trebuie să folosească tunurile pentru a lovi caracatița. Între timp, pe lângă boss își vor face apariția și diferite tentacule care vor încerca să lovească protagoniștii. Imediat după ce acestea se spawnează, cei doi jucători trebuie să le distrugă ca să evite damage-ul produs de acestea.

După ce caracatița suferă suficient damage, un cutscene va rula după care un vârtej se va produce în mijlocul arenei. Boss-ul se va scufunda, însă tentaculele acestuia vor continua să atace jucătorii și să arunce rățuște explozibile în apă (da, ați auzit bine). La fel ca și cu tentaculele, acestea trebuie prioritiza-te până când nu atacă nava celor doi. După ceva timp, caracatița enormă își va face apariția din nou.

Cei doi trebuie să continue să atace boss-ul cu tunurile navei, dar să fie atenți și la tentacule și rățuște. După ce caracatița va suferi suficient damage, aceasta va fi înfrântă, iar cei doi protagoniști își pot continua aventura.

King and Queen

La finalul secțiunii din castel, în care jocul se transformă într-un dungeon crawler, asemănător lui Diablo, cei doi boși își vor face apariția. Folosindu-se de vrăjile lui Cody și de sabia înflăcărată a lui May, cei doi trebuie să răpună cele două piese de șah, pe terenul acestora.

Folosindu-se de regulile șahului, regele va putea doar să se miște câte un spațiu odată în jurul său, pe când regina se va muta pe diagonală, pe verticală, sau pe orizontală. Mișcările celor doi vor fi semnalizate pe tablă printr-o lumină, astfel Cody și May nu vor avea mari dificultăți în a se feri.

Problemele apar atunci când celelalte piese își vor face simțită prezența pe tablă. Nebunii vor trimite o aură neagră pe diagonală, caii vor călării într-o direcție dreaptă lăsând aceeași aură în spatele lor, iar pionii vor electrifica o zonă în formă de pătrat din jurul lor.

Dacă jucătorii reușesc să se ferească de atacurile pieselor de șah, dar să lovească regina și regele în același timp, cei doi boși vor fi înfrânți într-o clipită.

Mechanical Bull

May și Cody se vor înfrunta cu taurul mecanic la finalul sețiunii ceasului cu cuc. Folosindu-și puterile pe care le-au avut până acum, Cody va fi nevoit să întoarcă timpul înapoi pentru a repara statuia aflată în fața arenei. După aceea, un buton va apărea în fața statuii. May va trebui să își folosească clona undeva în arenă, după care să se așeze pe buton, pentru a păcălii taurul să atace statuia.

După ce taurul va ataca statuia, May va trebui să se teleporteze la clonă pentru a nu fi lovită, iar taurul va intra cu coarnele în statuie. Cei doi trebuie să repete acest proces încă odata după care statuia va cădea, dar va rata taurul.

Pentru a treia și ultima oară, Cody trebuie să întoarcă timpul înapoi pentru a ridica statuia la poziția inițială. May trebuie să folosească aceași schemă cu clona pentru a păcăli taurul o ultimă dată. Când acesta o va ataca pe May, Cody trebuie să dea drumul la statuie, iar aceasta va cădea peste taur, iar boss fight-ul se va sfârșii.

Burrower

Burrower este unul dintre cei doi boși din nivelul grădinii. Acesta nu este foarte dificil, mecanicile acestuia fiind foarte directe și ușor de înțeles. Acesta va ieși din pământ din când în când, iar Cody va fi nevoit să îl prindă cu frunza de pe capul lui, în timp ce May trebuie să îl atace cu coasa din dotare.

Între timp, boss-ul va spawna creaturi din radăcini care vor urmări și ataca jucătorii. Aceștia trebuie distruși repede până să atace cei doi protagoniști. De asemenea, cei doi trebuie să se ferească și de traseul boss-ului în pământ, care poate lovi jucătorii. După ce destul damage a fost produs boss-ului, acesta va fi distrus, iar jocul va continua.

Joy

Joy este ultimul boss din It Takes Two, iar aceasta este sigur diferită de ceilalți boși de până acum. Față de ceilalți, aceasta nu dispune de o bară de viață, ci de trei bulbi infectați pe aceasta, care trebuie distruși pentru a înfrânge boss-ul.

Faza 1

În prima fază a boss fight-ului, Joy îl va transforma pe Cody într-o roșie. Folosindu-se de noua sa formă, acesta trebuie să lovească niște plante care vor apărea pe arena boss-ului, care se aseamnănă cu Burrower, precedentul boss. Însă, ca să facă asta, May trebuie să se folosească de furtunul cu apă pe care îl are pentru a curăța otrava produsă de plante pe jos. De asemenea, cei doi trebuie să se ferească și de creaturile făcute din rădăcini pe care le-au întânit până acum în acest nivel.

După ce plantele vor fi distruse, Cody se va întoarce la forma sa normală (de păpușă, totuși). May trebuie să ude spațiul nou deblocat din fața lui Joy, iar Cody va putea folosi slam attack-ul pentru a prelua controlul boss-ului. Acesta trebuie să o controleze pe Joy ca să își expună unul dintre bulbii infectați, pe care May trebuie să îl taie cu coasa pe care o are. După ce acesta este tăiat, următoarea fază a boss fight-ului va începe.

Faza 2

Cea de-a doua fază a boss fight-ului o va vedea pe Joy spawnând plante enorme de care cei doi protagoniști trebuie să se ferească. Ca să facă asta, cei doi trebuie doar să urmărească umbrele care vor apărea pe pământ. După ce plantele vor dispărea, procesul din faza unu va trebui repetat, doar că de această dată Cody va fi transformat într-un cartof.

După ce plantele contaminate sunt distruse iar, Cody va putea prelua din nou controlul lui Joy făcând un pod din brațul său, astfel încât May să poată ataca bulbul care se află în spatele boss-ului. După ce acest bulb este distrus, boss fight-ul va trece la ultima fază.

Faza 3

După ce această faza va începe, plantele gigantice produse de Joy for reapărea, doar că de această dată May și Cody vor fi suspendați pe niște farfurii de plante. La fel ca în faza a doua, cei doi trebuie să se ferească de atacurile plantelor folosindu-se de umbrele pe care acestea le lasă.

După ce plantele vor dispărea iar, procesul anterior ambelor faze se va repeta. Cody, acum un lime, va trebui să distrugă plantele contaminate, în timp ce May îi curătă calea. După ce acestea sunt înfrânte, Cody poate intra în interiorul lui Joy pentru o ultimă dată. Acesta o va forța pe Joy să își aplece capul, unde se află ultimul bulb infectat, iar după ce May îl distruge și pe acesta, Joy se va reîntoarce la normal și boss fight-ul se va termina.


Și uite așa au fost înfrânți toți boșii din It Takes Two! Felicitări! Dacă mai aveți nevoie de ajutor cu un alt joc, sau doriți să citiți cele mai noi știri din lumea gaming-ului, rămâneți pe Games Row!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107