China pune piedică jocurilor video. Copiii se vor putea juca doar 1 oră pe zi

Regimul din China și-a găsit un nou adversar: jocurile video. Într-un articol publicat în presa de stat, China numește jocuri drept „droguri electronice”, informează Reuters.

Acesta este doar primul pas. Un articol public, vizibil populației, prin intermediul presei de stat. Cel mai probabil, o reglementare va avea loc în scurt timp având în vedere practicile anterioare ale partidului comunist chinez.

În cadrul articolului se afirmă faptul că foarte mulți tineri sunt dependenți de jocuri video, sau de așa-numitele „droguri electronice”. Mai mult de atât, se propune un model de legislație în care copiii sub 12 ani nu vor mai avea voie să cheltuie bani și în jocuri.

Măsurile nu se opresc aici. Copiii vor avea voie doar 1 oră pe zi să se joace; iar în zilele de sărbătoare -slavă partidului- chiar 2 ore! Aceasta reprezintă încă o metodă prin care guvernul vrea să controleze populația. Pentru a contoriza timpul jucat, evident, cei mici vor fi monitorizați.

Articolul a avut chiar și efecte economice. Tencent, cea mai mare companie de jocuri video din China, a pierdut 10% din acțiuni odată cu publicarea textului. În cifre concrete, asta înseamnă în jur de 60 de miliarde de dolari. Tencent deține Riot Games, 40% din Epic Games și multe altele.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78