Cele mai bune jocuri pe care să le joci împreună cu prietenii

Când vine vorba de gaming, fiecare dintre noi a experimentat o noapte plină de joacă cu prietenii. Fie ea online, fie co-op la cineva acasă, sunt nenumărate jocuri care pot ține în priză un grup pentru o grămadă de ore. Astfel, săptămâna asta la Coditianu’ de gaming, vom discuta de jocurile noastre preferate pe care poți să le joci cu prietenii. Important: am decis să omitem FIFA din considerente evidente, așa că nu vă așteptați la el.


Pavel – Diablo III

Credit: Activision Blizzard

Dacă-mi place ceva mai mult decât o ieșire cu prietenii, este o ieșire cu prietenii în care jucăm jocuri, fie ele video, fie de societate. Dacă voi credeți că o să zic de FIFA, o să vă dezamăgesc. Un joc care m-a făcut să zic „terminați țigara aia mai repede ca să ne jucăm în continuare” a fost Diablo III.

Deja m-am anunțat în cotidianul trecut că-s un fan înrăit al acestui tip de jocuri. Sincer, jocuri ca Diablo le-aș juca cu mare plăcere și singur, dar când ești cu prietenii, e altă situație. Pe lângă povestea și mecanicile acestuia, intervin caterinca și voia bună din cercul de tovarăși cu care mă simt în largul meu.

Așadar, după cum a zis Giovani Becali în teoria șmecheriei: „eu nu bag în seamă pe oricine”… nu joc jocuri cu oricine!

P. – Dungeons & Dragons

Credit: Wizards of the Coast

Nu contează că nu e un joc video, n-am cum să nu scriu despre el. I-am terorizat pe băieți cu diverse întrebări și/sau curiozități de tipul „pot să fac asta?”. Este vorba despre Dungeons & Dragons, sau DnD pe scurt.

Puțin probabil să nu fi auzit de acest joc până acum. Totuși, dacă nu ați făcut-o, gândiți-vă la un MMORPG offline. Ca să vă faceți o idee, eu sunt druid dwarf și am shapeshift în animale (asemănător cu ceea ce există în World of Warcraft).

Mare parte din jocul propriu-zis ține de imaginație. Unul dintre noi este povestitor și creează o poveste și NPC-uri pe care ceilalți trebuie să îi bată sau să atingă un obiectiv anume. Cum te bați? Dai cu zarurile. Nu sunt doar 2 ca la barbut, ci 6 zaruri diferite (de 20, de 6, de 10 etc).

Cea mai bună parte din joc e caterinca. La greu. Ne întindem la câteva beri, posibil și unul sau mai mulți grași, și toată noaptea avem ce face. Dacă nu ați încercat până acum, recomand.

Mihai – Until Dawn

Credit: Supermassive Games

Când vine vorba de o seară de gaming în care vă strângeți la unul din prieteni să jucați ceva, nu pot să nu recomand Until Dawn. Am terminat jocul ăsta de 3 ori și știu toate variantele existente pentru fiecare decizie, dar tot l-aș juca cu încă 7 persoane care nu știu nimic despre joc pentru a le vedea reacțiile.

Until dawn este un joc horror care conturează evenimentele bazându-se pe deciziile jucătorilor. Decizii care pot salva viața caracterului pe care îl controlezi sau îl pot ucide.

Jocul îți pune la dispoziție 8 caractere ale căror soartă tu o decizi. Ce modalitate mai bună de a juca un astfel de joc decât sa va adunați 8 persoane și fiecare sa controleze un personaj. Așa am terminat noi jocul într-o singură seară acum 5 ani. Atmosfera a fost în același timp amuzantă dar și horror. Fiecare dintre noi se chinuia să își țină caracterul în viață și mai făceam mișto când unul din noi făcea o greșeală, dar de multe ori greșeala unuia însemna moartea altuia.

Răzvan – Knowledge is Power

Credit: Wish Studios

Dacă ești o fire competitivă și îți plac jocurile de cultură generală Knowledge is Power o să îți placă soto. Dacă sunteți un grup de prieteni sâmbătă seara și aveți un PS4 sau chiar un PS5 pe mână, nu ezitați sa îl încercați.

Ăsta este genul de joc care naște alianțe de scurtă durata și strică prietenii pe perioadă nedeterminată. Ceea ce mi se pare foarte interesant este că te conectezi cu telefonul tău deștept la consolă, prin reteaua de Wi-Fi. Așa că nu ai nevoie de enșpe manete pentru a te juca cu toți prietenii tăi.

I.G. – Mortal Kombat 11

Credit: NetherRealm Studios

Colegul meu drag (nu dau nume) ne-a comunicat faptul că nu avem voie să scriem despre FIFA. Noroc că mai există și alte jocuri pe care le poți juca când te strângi cu prietenii. Și ce alt joc mai bun decât Mortal Kombat 11? Poate sunt mai bune altele, dar pentru mine acesta este cel mai bun.

De ce Mortal Kombat 11? Pentru că nu ai nevoie de un nivel de cunoștință a jocului pentru a putea juca de la egal la egal. Doar dacă vine cineva care știe și strică distracția. Pe lângă fatalități, brutalități și friendship, cel mai dulce lucru este să te uiți la adversarul tău cum plânge. Plânge pentru că joacă execrabil. Asta înseamnă pentru mine distracția venită din jocuri. Când oricât de prost sau foarte prost ai juca, se râde până leșină careva.

Lup – Fall Guys: Ultimate Knockout

Credit: Mediatonic

Dacă ajungem la subiectul de jocuri în grup probabil că Fall Guys are fii o alegere pentru mine. Jocul este destul de competitiv și stupid încât poate duce la momente destul de amuzante între noi. În sine este destul de ușor de înțeles ce ar trebuii să faci, alergi în linie dreaptă cu scopul de a ajunge la final și a căștiga o coroană.

În timp ce alergi trebuie să te ferești de o grămadă de capcane diferite și în același timp să eviți jucătorii din jurul tău. Poți fii împins sau tras de alt jucător în capcane și trebuie să reîncepi nivelul. Dacă te concentrezi prea mult pe partea competitivă a jocului te poți enerva foarte rapid, dar dacă te joci doar de amuzament poate fii un timp bine petrecut cu prietenii.

Radu – The Dark Pictures Anthology

Credit: Supermassive Games

Mai toată lumea s-a strâns vreodată la cineva să vadă un film horror. The Dark Pictures Anthology este ceea ce se întâmplă atunci când vreți să jucați un film horror. La fel cum a spus și colegul meu despre Until Dawn, această serie de jocuri de la același dezvoltator va pune jucătorii în pielea anumitor personaje pentru a supraviețui până la finalul jocului.

Deși au apărut doar două jocuri din această serie, iar acestea nu au fost cele mai strălucite, seria are un potențial imens din punctul meu de vedere. Următorul joc, House of Ashes, se va lansa în octombrie și aștept cu nerăbdare să strâng gașca iar pentru a mai juca încă o experiență horror din seria Dark Pictures Anthology.


S-a mai dus o săptămână, s-a mai scris un cotidian. Rămâneți cu noi pe Games Row, unde în fiecare săptămână abordăm un nou subiect despre jocuri și ne dăm cu părerea. În rest, pentru cele mai noi știri din gaming, rămâneți cu noi și spor la joacă!

Default image
Radu
Un fel de Sherlock Holmes, dar a greșit țara.
Articles: 107