Cele mai bune 10 jocuri pentru Steam Deck

Valve a anunțat propriul dizpozitiv portabil fix după ce Nintendo a dezvăluit Switch OLED. Denumit Steam Deck, e ca și cum ai ține un mic PC în palme. Cu ocazia anunțului, iată 10 jocuri care merită jucate pe acest dispozitiv.

Portal 2

Este posibil ca franciza Portal să nu lanseze vreodată al treilea joc, însă, primele două au fost deosebite. Combinația dintre umorul spiritual, criza existențială și un robot criminal care uneori poate deveni un cartof, face din acest joc o activitate de care greu te plictisești. Mecanica ține mintea unui jucător în priză, iar povestea vă va distra în cel mai bun mod posibil.

Fallout 3

Un joc crucial pe raftul role-playing-ului, Fallout 3 merită din plin un gameplay pe noul dispozitiv. Cu o acțiune petrecută în anul 2277, în continuarea celui de-al doilea joc, povestea va facilita un timp mai îndelungat de a juca acest joc. Astfel, va trebui să evadați din Vault 101 pentru a vă căuta tatăl pe un ecran mai redus ca dimensiune.

Death Stranding

Jocul se petrece în Statele Unite în urma unui eveniment cataclismic în urma căruia niște creaturi au început să cutreiere Pământul. Jucătorii îl controlează pe Sam Porter Bridges, un curier însărcinat cu livrarea de provizii către coloniile izolate și reconectarea acestora printr-o rețea wireless. Plot-ul este mișto, rămâne doar acțiunea propriu-zisă de a vă juca.

Baldur`s gate III

Încă un joc bazat pe role-playing, Baldur’s Gate III reprezintă o altă atracție. Jucătorii pot crea unul sau mai multe caractere și pot forma un party împreună cu personaje generate de computer pentru a explora povestea jocului. Opțional, vei putea lua unul dintre caracterele tale și poți forma o echipă cu alți jucători online. Ce este mai frumos decât o seară a jocurilor cu squad-ul tău?

Divinity: Original Sin II

Aceasta este o altă comoară Dungeons & Dragons în care poți investi cu ușurință sute de ore. Într-un stil similar cu Baldur’s Gate III, această aventură RPG oferă o poveste centrată pe crimă, mister și romantism. Acest joc este, de asemenea, realizat de aceeași echipă care a lansat Baldur’s Gate III. Așadar, dacă ți-a plăcut Baldur, trebuie să joci și Original Sin II.

Dragon Age: Inquisition

Jur că e ultimul RPG din această listă! Povestea urmărește personajul principal cunoscut sub numele de Inchizitorul. Acesta pornește într-o călătorie pentru a rezolva războiul civil de pe continentul Thedas și pentru a închide o crăpătură misterioasă pe cer, numită „Încălcarea”, care dezlănțuie demoni periculoși asupra lumii.

Mass Effect Legendary Edition

De fapt, sunt 3 jocuri componente. Mass Effect Legendary Edition este single player și cuprinde conținut din toate cele trei titluri din trilogia Mass Effect: Mass Effect, Mass Effect 2 și Mass Effect 3. Amplasată în galaxia Calea Lactee, într-un univers alternativ, în timpul secolului al XXII-lea, trilogia constă în jocuri de acțiune în care jucătorul își asumă rolul comandantului Shepard, un soldat uman de elită care trebuie să unească comunitatea galactică împotriva unei rase extrem de avansate.

Final Fantasy XV

Am mințit, dar n-ai cum să nu incluzi și Final Fantasy! Final Fantasy XV are loc în lumea fictivă a lui Eos. Toată lumea este dominată de Imperiul Niflheim, care caută controlul asupra cristalului magic protejat de familia regală. În ajunul negocierilor de pace, Niflheim atacă capitala și fură Cristalul. Noctis Lucis Caelum, moștenitorul tronului Lucian, se aventurează în căutarea Cristalul și pentru a-l învinge pe Niflheim. Mai departe, vă las pe voi să descoperiți ce se întamplă.

Red Dead Redemption II

Dacă l-ai jucat pe console sau pc, de ce nu te-ai uita la iepe și armăsari și pe un ecran mai mic? Al doilea joc din seria Redemption a rupt barierele prin atenția sa uimitoare la detalii, cu fiecare fir de iarbă sau fiecare urmă imprimată în zăpadă. Moștenirea continuă cu Red Dead Online.

The Witcher 3: Wild Hunt

Și ultimul, dar, de fapt, cel dintâi… The Witcher 3. Un joc extrem de lung, mai ales după toate extensiile, dar care merită din plin. Jocul se desfășoară într-o lume fictivă bazată pe mitologia slavă. Jucătorii îl controlează pe Geralt din Rivia, un mercenar, cunoscut și sub denumirea de Witcher. Își caută fiica adoptivă, care este fugărită de creaturi din altă lume. Jucătorii se luptă cu numeroasele pericole ale jocului folosind arme și magie, interacționează cu personaje și completează misiuni pentru a obține puncte de experiență și aur, care sunt folosite pentru a crește abilitățile lui Geralt și pentru a achiziționa echipamente.

Default image
Pavel
Geograful echipei. Ne tot zice că Pământul are 4 puncte cardinale.
Articles: 24