Cel mai mare turneu de esports se mută la București

Arena Națională din București va fi gazda celui mai mare turneu de esports după mărimea premiilor, informează Esports Insider.

Valve, compania de jocuri cunoscută pentru jocurile Half-Life, Counter-Strike și Portal, a anunțat relocarea turneului anual de profesioniști pentru Dota 2. The International 10 se va desfășura la București în luna octombrie.

În România există o comunitate mare de jucatori de Dota 2 și această veste nu poate decât să îi bucure. Orice gamer român ar trebui să se bucure că un astfel de eveniment se va desfășura la noi în țară.

Relocarea evenimentului a venit în urma deciziei Federației Suedeze de Sporturi care a votat să nu accepte esport-urile ca unul dintre sporturile lor oficiale. Astfel, International 10 (care trebuia să se țină în 2020, dar, la fel ca EURO, a fost amânat) nu a fost luat în considerare ca un eveniment sportiv de elită. Din această cauză, participanții din afara Uniunii Europene nu ar fi putut primi imediat un răspuns pozitiv legat de viză.

Turneul se va desfășura în perioada 7 octombrie – 17 octombrie. Meciurile din grupe se vor disputa între 7 și 10 octombrie și etapele eliminatorii vor începe pe 12 octombrie. Finala va avea loc pe 17 octombrie pe Arena Națională.

The International 10 va permite accesul spectatorilor

Un oficial Valve subliniază că accesul fanilor va fi permis: „Suntem fericiți de parteneriatul încheiat cu România și abia așteptăm să ne întâlnim cu comunitatea globală Dota 2, atât în persoană cât și online, pentru a celebra jucatorii de elită și fanii turneului. Pregătiți-vă! ”, a spus acesta.

Judecând după această declarație, fanii vor putea participa și fizic în cadrul evenimentului, nu doar online. Momentan nu există nici o altă informație legată de bilete și e foarte probabil să nu primim una prea curând. Nicușor Dan s-a arătat și el încântat de acest eveniment, mai ales că 16 procente din premiile totale vor merge către bugetul statului sub formă de impozite.

Pe lângă banii dați la bugetul de stat, este încă o gură de aer pentru industria HoReCa, puternic afectată de pandemie. Așteptăm cu nerăbdare mai multe informații legate de turneu din partea celor de la Valve, în special legate de bilete, și sperăm ca fanii și jucătorii de pretutindeni sunt entuziasmați să participe, indiferent că o fac offline sau online.

Premiile totale din cadrul The International 10 se vor ridica la peste 40 de milioane de dolari. Se preconizează că peste 80 de milioane de oameni din întreaga lume vor urmări evenimentul.

Default image
Mihai
„H”-ul e mut.
Articles: 49