Cât costă să creezi un joc de PS5: „Prețul se dublează la fiecare generație”

Un fost director PlayStation a dezvăluit cât costă să creezi un joc de PS5. Shawn Layden susține că „prețul se dublează la fiecare generație”, într-un interviu acordat pentru Bloomberg.

El a fost la conducerea SIE (Sony Interactive Entertainment) Worldwide Studios până la finalul anului 2019, după 32 de ani în companie. Sub îndrumarea lui, au fost create adevărate capodopere precum God of War, Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 sau Marvel’s Spider-Man.

Shawn Layden susține că pentru a crea un joc de PS5 ar fi nevoie de aproximativ 200 de milioane de dolari. Prețul s-ar dubla la fiecare generație. Având în vedere că Sony a lansat nu mai puțin de 6 console sub conducerea lui, se poate spune că este în cunoștință de cauză. Fostul director al SIE a subliniat faptul că pentru PS4, suma era de „doar” 100 de milioane de dolari.

Astfel, pentru a evita riscurile, studiourile first-party ale Sony (și nu numai) și-au îndreptat atenția către titluri AAA de tip sequel. Printre acestea vedem Horizon Forbidden West, God of War Ragnarok sau Gran Turismo 7. Shawn Layden a mărturisit în cadrul interviului că a părăsit compania din cauza epuizării. El a vrut să lase în spate „corabia” după succesul răsunător al consolei PS4.

Rămâne de văzut ce ne va pregăti Sony la Showcase. Totuși, în viitorul apropiat, este posibil ca prețul jocurilor pentru consolele next-gen să crească. Dacă pe PS4 standardul era undeva la 60 de euro sau dolari, în această generație ar putea urca chiar și în jur de 80-100 de euro/dolari per titlu. Vedem deja cum unii dezvoltatori deja au ridicat prețul la anumite jocuri.

Pentru cele mai importante știri din gaming, rămâneți pe Games Row și spor la joacă!

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78