Apple nu mai poate impune monopol pe App Store

„Bătălia” dintre Apple și Epic Games pare că se apropie de final. O instanță de judecată din Statele Unite a decis că Apple nu mai poate obliga dezvoltatorii de aplicații să folosească sistemul integrat de plăți din App Store, notează CNN.

Astfel, tribunalul din Oakland, California, a decis că Apple nu poate opri dezvoltatorii de aplicații să direcționeze utilizatorii către opțiuni de plată de la terți.

Procesul a început după ce Epic Games, creatorii Fortnite, au redirecționat jucătorii către achiziții directe de VBucks (monede virtuale). Mai mult de atât, aceștia au oferit utilizatorilor și o reducere de 30%, bani care ar fi trebuit redirecționați către App Store.

Drept răspuns, Apple a scos aplicația Fortnite din magazinul propriu. În urma acestei acțiuni, Epic Games a dat în judecată Apple, pretinzând că este un monopol.

Ca urmare a decizie instanței de judecată, Fortnite va fi reintrodus în App Store și va continua să ofere achiziții directe în aplicație.

Totuși, tribunalul a hotărât că Apple App Store nu reprezintă un monopol, motiv pentru care cei de la Epic Games sunt hotărâți să facă recurs.

Default image
Phane
Pe D&D e urs mereu. IRL la fel.
Articles: 78