Alexandru-Robert „SAVAGE” Olteanu – CS:GO la superlativ

Robert Olteanu, cunoscut și sub denumirea de SAVAGE pe CS:GO, deoarece își vânează adversarii ca o fiară sălbatică, are toate calitățile și împrejurările să devină cunoscut pe scena sporturilor electronice (esports). Cu fani în creștere în România, cadru legislativ tot mai clar, dar și talent și multă muncă, o să auziți tot mai des acest nume: Alexandru-Robert Olteanu.

Așadar, l-am convins să participe la un interviu cu noi. Fără prea multe introduceri, să-l lăsăm pe el să ne spună cine este de fapt Robert „SAVAGE” Olteanu. Un mic spoiler… acest băiat chiar vrea să se joace și nu îi este frică s-o spună. De asemenea, este succint în vorbe dar cuprinde esențialul.

Când ai început să te joci?

Robert Olteanu: Am început să mă joc Counter-Strike 1.6 pe la vârsta de 4 – 5 ani. Unchiul meu m-a introdus în lumea Counter-Strike, iar CS:GO am început de prin august 2014.

Care este cel mai mare turneu la care ai participat și care a fost cea mai mare realizare a ta?

Robert Olteanu: „Cel mai mare turneu la care am participat a fost, chiar de curând, Romanian Esports League Season 3. Acesta a avut un prizepool de 20.000$. Cât despre cea mai mare realizare a mea… am ajuns top 3 pe România cu o echipa alcătuită pe fugă, în cam 2-3 luni (KTRL x UDP).”

De ce a fost diferit și cum te-ai simțit?

Robert Olteanu: „A fost diferit pentru că a fost cea mai mare competiție din România având, astfel, un număr foarte mare de vizualizări. M-am simțit foarte bine, pot spune că am fost emoționat. Toate aceste sentimente și emoții au apărut fiindcă am jucat pe o scenă mare, însă senzația a fost de neuitat.”

În afară de gaming, ce hobby-uri mai ai?

Robert Olteanu:Îmi place să ies afară cu prietenii, să mă joc, să mă uit la meciuri de fotbal și să înot.”

Dacă ai putea să te descrii pe scurt, cum ai face-o?

Robert Olteanu: „O fire timidă, care încearcă să se focuseze pe a-și îndeplini visurile.”

În afară de CS:GO, ce te mai joci?

Robert Olteanu: „Mă mai joc Escape from Tarkov, Metin2 și uneori League of Legends.”

Ce părere ai despre faptul că esports-ul ar putea deveni un sport oficial și în România?

Robert Olteanu: „Este foarte bine pentru că am putea să facem un trai din asta. De asemenea, părinții și-ar da seama că nu ne-am pierdut atâta timp degeaba. Astfel, generația tânără poate deveni din ce în ce mai atrasă spre o carieră de jucător PRO.”

Dacă ar fi să alegi între a te juca CS 1.6 cu mouse și tastatura sau CS:GO pe controller de consolă, ce ai alege?

Robert Olteanu: „Aș alege sa joc CS 1.6 cu mouse si tastatură pentru că nu sunt un fan al controller-ului. De asemenea, nu cred că aș putea să mă joc shootere cu controller-ul.”

Poți trăi în România, în acest moment, din gaming?

Robert Olteanu: „În momentul de față sunt foarte puține echipe care pot face lucrul ăsta, dar da, se poate trăi din gaming in România.”

Ți-ai cumpăra un Steam Deck?

Robert Olteanu: „Probabil că nu, pentru că nu sunt un fan al consolelor.”

Care ți se pare cel mai bun joc din istorie?

Robert Olteanu: „Cel mai bun joc din istorie, fără doar și poate, este CS 1.6. Părerea mea este că de la acest joc au pornit majoritatea jocurilor shooter din prezent.”

Cum te-ai simți dacă ai reprezenta România la Jocurile Olimpice într-o competiție de CS:GO?

Robert Olteanu: „Probabil că aș fi foarte emoționat, dar mândru în același timp deoarece am ocazia să-mi reprezint țară la un nivel atât de mare. În pofida tuturor emoțiilor, aș da totul pentru a avea un rezultat cât mai bun!”

Nu v-am convins că baiatul ăsta rupe pe CS:GO? Videoclipul următor vă va face să vă răzgândiți. Iată o compilație cu SAVAGE:

Default image
Pavel
Geograful echipei. Ne tot zice că Pământul are 4 puncte cardinale.
Articles: 24